Iltapäivätreffit: Ruiskumestarin aikaan – solmeilutyöpaja

Aleksanterinkatu 16, 00170 Helsinki
Kaupunginmuseo

Merimiehen leski Christina Wörtin rakennutti Kruununhakaan puutalon 1800-luvun alussa. Talo on yhä…

Merimiehen leski Christina Wörtin rakennutti Kruununhakaan puutalon 1800-luvun alussa. Talo on yhä paikallaan ja se kuuluu kaupunginmuseon museoperheeseen. 1800-luvun puolessa välissä sitä asutti ruiskumestari Alexander Wickholm Erika-vaimonsa kanssa. Joulukuun iltapäivätreffeillä kuullaan Ruiskumestarin talosta ja Wickholmin perheen elämästä 1800-luvulla. Lopuksi kokeillaan yhtä ajalle tyypillistä tekniikkaa: solmeilua. Teemme pienen koriste-esineen makramee-tekniikalla.

Oletko vapaalla iltapäivisin? Iltapäivätreffeille voit tulla kaupunginmuseoon viihtymään, rentoutumaan ja jutustelemaan inspiroivassa ympäristössä ja samalla osallistua työpajoihin, muisteluhetkiin ja tietoiskuihin. Iltapäivätreffit järjestetään kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona (alkaen 2.9.) vaihtuvin teemoin. Jokainen kerta on erilainen. Mukaan voi tulla kuka tahansa historiasta ja käsillä tekemisestä kiinnostunut. Iltapäivätreffeille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostiin: [email protected] tai jos tilaa on, niin museon tiskin nimilistaan ennen tilaisuuden alkua.

Mukaan mahtuu 10 henkilöä/tapaaminen. Tapaaminen alkaa lyhyellä alustuksella päivän teemaan ja lopuksi syvennymme aiheeseen itse käsillä tehden kuukausittain vaihtuvin tekniikoin. Syksyn 2020 teemat liittyvät niihin aikakausiin ja henkilöihin, joihin museorakennuksemme vahvasti kytkeytyvät.

Haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman onnistuneen ja turvallisen. Katso kooste syksyn toiminnastamme ja yhteisistä ohjeista, joita noudatamme itse ja toivomme myös kaikkien vierailijoidemme noudattavan: Turvallisesti kaupunginmuseoon syksyllä 2020

Sulje