Valokuva Kuvittajat ry (c) Irene Suosalo

Irene Suosalo: Vuoden kuvittaja 2022

Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki
Kämp Garden

Irene Suosalon Vuoden kuvittaja -palkintonäyttelyn kiehtovat kuvitukset ja animaatiot valtaavat syyskuussa Kämp Gallerian toisen kerroksen Garden Roomin.

Irene Suosalon Vuoden kuvittaja -palkintonäyttelyn kiehtovat kuvitukset ja animaatiot valtaavat syyskuussa Kämp Gallerian toisen kerroksen Garden Roomin.

Helsinkiläinen Irene Suosalo (s. 1995) työskentelee laaja-alaisesti animaation parissa luoden kuvituksia, musiikkivideoita, videotaidetta sekä live-esityksiä. Kesällä 2022 Suosalon animaatioita on voinut nähdä esimerkiksi Ruisrockissa sekä Flow Festivaleilla. 

Muun muassa The New York Timesille liikkuvia kuvituksia luoneella Suosalolla on omaperäinen estetiikka, jossa vanha yhdistyy uudeksi. Hänen ilmaisussaan kokeellisuus, minimalismi ja psykedeelisyys yhdistyvät leikkisällä tavalla. Vuoden kuvittaja 2022 -näyttelyssä on esillä värikäs sekä monipuolinen otos Suosalon kuvituksia ja animaatioita.

Suosalo on valmistunut valokuvaajaksi Lahden muotoiluinstituutista vuonna 2019 ja ikään kuin sattuman kautta päätyi animaation pariin. Vuonna 2018 hän muutti Lahdesta Helsinkiin, jossa hän kiinnostui teknoklubeista ja tutustui tapahtumien järjestäjiin. Kun Suosalo jakoi sosiaalisessa mediassa ensimmäisiä skannaustekniikalla tekemiään kuvia, hänen teknoporukoissa oleva kaverinsa ehdotti, että hän tekisi niistä animaatioita klubeille. Kaveri järjesti Suosalon ensimmäisen VJ-eli video jockey-keikan Kaiku-klubille. Suosalo koki, että animaatiossa oli sellaista vapautta, mitä oli valokuvauksesta etsinyt. 

Kämp Galleria, Garden Room

7.-25.9.2022 ke-pe klo 12-19, la-su klo 12-17

Vapaa pääsy

Irene Suosalo on tavattavissa näyttelyssään la-su klo 12-17

Sulje