Jani Toivola: Rakkaudesta

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Suuren suosion saavuttanut Rakkaudesta-esitys palaa vielä kerran Helsinkiin!

Suuren suosion saavuttanut Rakkaudesta-esitys palaa vielä kerran Helsinkiin!

”Mitä jos kaikki ne piirteeni, joita halusin itsessäni peittää, ovat sittenkin olleet oikoreittejä itseeni? Sain tunnustella ja kokeilla. Värittää yli ja tulla takaisin. Sain kikattaa, innostua ja pelätä pimeää. Sain käyttää sanoja kuten ihana, rakastan ja jumaloin. Sain tanssia, olla impulsiivinen ja puhua tunteistani niin paljon, että leukoihin sattui.”

Rakkaudesta on Jani Toivolan omakohtainen, koskettava ja humoristinen sooloesitys elämän jättämistä jäljistä, vanhemmuudesta sekä rakkaudesta, jolla ei ole sääntöjä. Ilta vie katsojansa pahamaineisen lähiökoulun hikisestä jumppasalista aina New Yorkin kaduille sekä pieneen Webujen kylään Kenian maaseudulla, kadonneiden juurien äärelle.
Unelma vanhemmuudesta tuntui mahdottomalta, kunnes yksi yksittäinen hetki muutti kaiken. Siitä alkoi se kaunein ja kivuliain polku rakkauteen.

Miltä tuntuu ilo, suru tai vanhemmuus miehen kehossa? Mitä kokee miehen keho kun se on haavoittuvainen tai hauras? Epävarma tai ulkopuolinen? Miten se ilmaisee suurta täyttymystä tai autuasta onnellisuutta? Miltä ikääntyminen tai sairaus tuntuu miehen kehossa? Millainen miehen keho on rakastuneena, pystyvänä ja voimakkaana, uupuneena tai haluavana? Mitä sovinto oman kehon kanssa tarkoittaa miehelle?

Jani Toivola tunnetaan näyttelijänä, kirjailijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Hänen pitkäaikainen unelmansa on ollut tehdä oma yhden miehen spektaakkelimainen lavashow. Teatteria, nykytanssia ja videotaidetta yhdistävä esitys pohjaa Toivolan keväällä 2021 ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan.

Rakkaudesta on akustinen ilta rakkaudelle. Tämän minä olen oppinut rakkaudesta: ei ole mitään sääntöjä.

Työryhmä:
Lavalla: Jani Toivola, pukijan roolissa: Saban Ramadani
Ohjaus: Emilia Hernesniemi
Käsikirjoitus: Jani Toivola
Koreografia: Jasmir Vesander
Äänisuunnittelu: Satu Kankkonen
Valosuunnittelu: Siri Haapanen
Puvustaja Claudia Cifu

Kesto n. 2 h, sis. väliajan

Ikäsuositus: 13+

Permanto K18 anniskelualue. Parveke S, ei anniskelua

Sulje