Jared Gradinger & Angela Schubot & Stefan Rusconi & Alm Gnista & Shelley Atkin: The Hut – Liikkeellä marraskuussa

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ajan ’the fungi hut’, sienimökki, toimii ihmisesiintyjien ja ei-inhimillisten yhteistyökumppaneiden taiteellisten ehdotusten kotina.

Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ajan ’the fungi hut’, sienimökki, toimii ihmisesiintyjien ja ei-inhimillisten yhteistyökumppaneiden taiteellisten ehdotusten kotina.

Yhdessä he kokeilevat tapoja elää symbioseenissä, täynnä elämää – sienet, inhimillinen läsnäolo ja regeneratiiviset praktiikat, kehot putoamassa kohti taivasta. Sienet soittavat pianoa. Hyllyllä asustaa sienen ystävä, monikieliset äänet kaikuvat neljästä suunnasta.

Sienimökki on yhdessä luotu elävä olento. Sienien valtakunta, joka asustaa mökin puisissa rakenteissa, rungossa, pianossa sekä mullassa. Mökki on prosessin aikana matkustanut Pomarkusta Tenholaan, ja sen ovat asuttaneet sekä sinne kutsutut ja asetetut että villinä kasvaneet sienet. Kesäkuussa 2022 mökki sai paikkansa Stoan aukiolta, johon kasvatettiin sienipuutarha mahdollisimman oivalliseksi kasvualustaksi. Tästä puutarhainstallaatiosta muotoutuu nyt yleisölle avoin tila erilaisia kohtaamisia varten. The Hut on kutsu todistamaan elämän eri muotoja, tunnistamaan toisessa ajallisuudessa tapahtuvia näkymättömiä prosesseja, joiden rinnalla seisomme.

Mökki avoinna vierailulle:
La 5.11. klo 11–15
Ke–su 9.–13.11. klo 11–15

Jared Gradinger ja Angela Schubot tarjoavat kestollisen, kehollisen ja musiikillisen esityksen sienikohtaamisista. Stefan Rusconi soittaa mökkiä hybridisoittimena, yhdessä sienirihmaston, mullan, robottikäsien, inhimillisen kuuntelun sekä valmistellun pianon kanssa. Esityksessä on mukana myös pitkäaikainen yhteistyökumppani Shelley Etkin, joka seuraa kielen ylittäviä ääniä ja artikulaatiota, joita on noussut esiin kommunikatiivisista prosesseista.

Esitykset:
Pe 4.11. klo 16–20, Schubot & Gradinger
la 5.11. klo 16–20, Schubot & Gradinger
ti 8.11. klo 16–20, The Hut
to 10.11. klo 19, Rusconi
pe 11.11. klo 19, Rusconi
su 13.11. klo 16–20, Schubot & Gradinger & Rusconi

Teos on osa Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla esiteltävää Herbarium-projektia. Festivaalin aikana 3.–13.11. projektista nähdään kolme osaa: The Hut, Memory Garden sekä soolo MOSS. Herbarium on syntynyt taiteilijoiden Angela Schubotin ja Jared Gradingerin aloitteesta. Osana festivaalia taiteilijoiden kanssa järjestetään avoin keskustelu Soup Talks 6.11. klo 12 Caisassa.

Taiteellinen työryhmä: Jared Gradinger, Angela Schubot, Alm Gnista, Shelley Etkin, Stefan Rusconi

Yhdessä: Multa, Kosteus, Sienet (istutetut: Silkkivyökääpä, Lakkakääpä, Pökkelökääpä, Taulakääpä, Koralliorakas, Kitkerävinokas ja muita), Sammal, Jäkälä, Kivet, Kasvit, Mänty, Kuusi, Koivu, Hohto pimeässä, Maanalus, Näkymätön

Tuotantoassistentti: Riikka Lakea
Tuotanto: Schubot/Gradinger yhteistyössä Liikkeellä marraskuussa kanssa
Residenssit: Liikkeellä marraskuussa
Tuki: Konstsamfundet

Erityiskiitokset: Javier Mansilla, Laetitia Cañete, Görkem Yücesoy, Aune Kallinen

Sulje