Joulun taikaa! -tapahtumapäivä – Malmitalon joulu

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Malmitalon jouluisen tapahtumapäivän aikana pääset puuhastelemaan erilaisissa työpajoissa ja jammailemaan Tonttuorkesteri Punakuonon jouluhittien tahtiin!

Malmitalon jouluisen tapahtumapäivän aikana pääset puuhastelemaan erilaisissa työpajoissa ja jammailemaan Tonttuorkesteri Punakuonon jouluhittien tahtiin!

14.00| Metsäneläinten talvijuhlat
Lähdetään seikkailulle talviseen metsään. Mitä jälkiä lumessa näkyy? Millaista on eläinten talvijuhlissa? Osaako näätä luistella? Entäs minkämoisella tuulella onkaan mäyrä? Hyppää mukaan juhlahumuun runomielellä ja tanssin askelin!
Metsäneläinten talvijuhlat on matkalaukkuun mahtuva runoesitys päiväkoti-ikäisille. Parhaiten se sopii 3-6-vuotiaille. Esitys on noin 45 minuutin mittainen runotteluhetki, jossa liikutaan ja leikitään runojen tahdissa. Välillä syvennytään pohtimaan yhdessä luontojuttuja ja muistelemaan metsäkokemuksia.

12.00–15.00 | Kirjaston joulu
Luvassa askartelua, jouluinen satutunti ja piparimehua, vai oliko se mehua pipareilla... Tontut ovat taitaneet olla asialla!

12.00–15.00 | Kukkatapahtuma: Koristele joulusi
Loihditaan aidoista kukista pieniä kimppuja koristamaan joulukuusta tai kotia! Tapahtuman täyttävät luonnonmateriaalit, joulun ajan kukat sekä tunnelmalliset jouluvalot. Kukilla voit ilahduttaa itseäsi tai antaa lahjaksi ystävälle! Työpajassa hyödynnetään hävikkikukkia tai erilaisia kuivakukkia saatavuuden mukaan.

12.00–15.00 | Korttibuffet: Pieni lahja ystävälle
Tervetuloa punaista mattoa pitkin korttibuffettiin askartelemaan kortti itsellesi tai ystävälle! Työpaja sisältää pöytiin ohjauksen sekä juhlallisen kattauksen. Korttibuffetti on katettu kimaltavilla korttipohjilla, kauniilla sanoilla, pehmeillä paperinauhoilla ja kuivakukilla.

12.00–15.00 | Kynttiläpaja
Tule kanssamme valmistamaan kauniisti palavia, tunnelmallisia ja värikkäitä mehiläisvahastakynttilöitä. Mehiläisvaha on luonnon materiaali, alle kouluikäiset vanhemman seurassa!

12.00–15.00 | Jouluinen kassipaja
Maalaa tai paina oma jouluinen kassi vaikkapa joululahjoille.

15.00 | Tonttuorkesteri Punakuonot
Tontut Elviira, Jalmari, Tiina-Liisa ja Riitta paketoivat lahjoja Joulupukin tonttupajalla. Heidän orkesterinsa Punakuonot valmistautuu esiintymään tonttupajan joulujuhlassa. Kappaleita on harjoiteltava työn lomassa kiireisimpänä paketointiaikana. Päätyvätkö lahjat oikeisiin paketteihin ja syntyykö tonttupajalla upouusi jouluhitti?

Esiintyjät:
Juha Pulli: laulu, kitara, perkussiot
Miia Reko: laulu, trumpetti, harmooni
Riina Riikonen: laulu, viulu, kellopeli, harmooni
Sannis Sundström: laulu, viulu, ukulele

Tämän tonttuorkesterin tonttuja on saattanut bongata aikaisemmin mm. Mutaveijareiden, Pikku Papun Orkesterin, Nukketeatteri Sampon sekä Skidit-tapahtumien lavoilta ja YLE:n tonttuakatemiasta.

Tapahtuma on suomenkielinen.

Työpajoihin ja konserttiin on vapaa pääsy

Sulje