Valokuva Roosa Oksaharju / Suomen kansallisooppera ja -baletti

Joutsenlampi, virtuaalinen ensi-ilta

Kansallisbaletin 100-vuotisjuhlavuosi käynnistyy Joutsenlammen suoralla ensi-illalla Stage24:ssä, Yle Teemalla ja Yle Areenassa 29.1.

Kansallisbaletin 100-vuotisjuhlavuosi käynnistyy Joutsenlammen suoralla ensi-illalla Stage24:ssä, Yle Teemalla ja Yle Areenassa 29.1.

Joutsenlampi on maailman kuuluisin baletti, jossa yhdistyvät Tšaikovskin loistelias musiikki ja ikonisen kaunis visuaalinen maailma. Teoksella on pitkä historia myös Suomen kansallisbaletissa, joka esitti sen ensimmäisenä teoksenaan sata vuotta sitten. David McAllisterin uusi, suomalaisille katsojille suunniteltu koreografia kunnioittaa teoksen pitkiä perinteitä. 

Koronarajoituksista johtuen ensi-ilta toteutetaan suorana lähetyksenä 29.1. klo 14 alkaen ilman yleisöä Oopperatalossa. Tämän jälkeen tallenne on katsottavissa Kansallisoopperan ja -baletin virtuaalinäyttämö Stage24:lla 22.7. asti.

Esityksen väliajoilla Liisa Vihmasen ja Janne Palkiston kanssa keskustelevat muun muassa tanssijat Nina Hyvärinen, Aku Ahjolinna ja Saga Eriksson, kulttuurintutkija Liisa Kaski, pukututkija Joanna Weckman sekä Tanssin talon ohjelmistopäällikkö Mikael Aaltonen.

Internet, Stage24, Yle Teema ja Yle Areena

29.1.–22.7.2022

Maksuton, kesto 2 h 45 min

Suositellaan yli 7-vuotiaille katsojille.

Tuotanto: Yle ja Suomen kansallisooppera ja -baletti 2022.