Valokuva Galleria Pirkko-Liisa Topelius (c) Juha Menna

Juha Menna: Muotokuvia - henkien kuvia

Hietalahdenranta 17, 00180 Helsinki
Galleria Pirkko-Liisa Topelius

“Näyttely koostuu muotokuvapiirroksista ja puisista veistoksista- henkien kuvista. Muotokuvissa on ammattitaiteilijoita, jotka ovat joko työtovereitani,

“Näyttely koostuu muotokuvapiirroksista ja puisista veistoksista- henkien kuvista. Muotokuvissa on ammattitaiteilijoita, jotka ovat joko työtovereitani, kollegoita tai taideopettajiani. Jokaisen mallini tunnen ja osa heistä on läheisiä ystäviäni. Muotokuvien henkilöihin ei liity taideromantiikkaa tai mystiikkaa. Muotokuvissa on tavallisia ihmisiä. Olisin voinut tehdä muotokuvia jonkin toisen ammattiryhmän ihmisistä, mutta valitsin taiteilijat, koska kuulun itse heihin. Heitä tunnen. Tekemäni muotokuvat linkittyvät taidehistoriaan muotokuvien pitkän historian kautta. Muotokuvista on riisuttu kaikki ammattiin liittyvä rekvisiitta. Kuvien pääosassa on ihmisen kasvot.”

Juha Menna

 

Kuvanveistäjä Juha Menna (s. 1970) on valmistunut Kuvataideakatemian kuvanveiston laitokselta 1999 taiteen maisteriksi. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä vuodesta 1995 lähtien ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin. Viime vuosina myös ulkomailla; Saksa, Ruotsi, Viro.

 

Galleria Pirkko-Liisa Topelius

16.11.- 4.12.2022


ti, to, pe klo 11-17
ke klo 11-18
la-su klo 12-16
 

Vapaa pääsy

Sulje