Valokuva G Livelab

Juurakko + Maija Kauhanen

Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki
G Livelab

G Livelabin illassa on luvassa yhteiskonsertti, jossa kuullaan vuorotellen Maija Kauhasen sekä Juurakon musiikkia.

G Livelabin illassa on luvassa yhteiskonsertti, jossa kuullaan vuorotellen Maija Kauhasen sekä Juurakon musiikkia. Illan aikana molemmat artistit esittävät omia kappaleitaan sekä näitä konsertteja varten sovitettuja yhteisnumeroita artistien ohjelmistosta.

Kappaleiden mukana matkataan Menneistä Manalaissaareen, sointimaailmoissa kanteleiden, basson ja jouhikon juurevat riffit antavat pohjan taidokkaalle stemmalaululle sekä lyömäsoittimissa Juurakon kukkaruukut haastavat Kauhasen emaliastiaston villeihin sooloihin.

Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Rouhea Juurakko-blues vie ajoittain syvälle rämeelle ja toisinaan tanssittaa kepeästi laivan kannella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Kolme albumia julkaissut Juurakko valittiin Vuoden Artistiksi vuoden 2020 Etnogaalassa.

Maija Kauhanen lukeutuu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kansanmuusikoihin. Kauhasen soolodebyytti Raivopyöriä julkaistiin vuonna 2017, joka sai mm. Emman vuoden parhaasta etnoalbumista. Kevään keikalla kuullaan esimakua Maijan tulevalta albumilta, jonka teemana kulkee oma tila: mistä oma tila ja turvallisuuden tunne koostuvat? Miten omat rajat muotoutuvat?

Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen monet, osin jo häviämässä olevat soittotyylit. Hän kehittää jatkuvasti uusia soittotekniikoita sekä täysin uusia soittimia. Maijan musiikissa liikutaan vahvoissa tunnelmissa ja useissa kappaleissa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat ihmissuhteiden haasteista, kotiväkivallasta ja peloista, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, lohtua ja toivoa.

G Livelab

30.3.2022 klo 18

Liput 27€