KANSANVALTA-päivä

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Kansanvalta on dokumenttielokuva, joka kertoo nuoresta aktivistista ja runotaitelijasta Laura Eklund Nhagasta ja hänen kasvustaan kohti omannäköistä aktivismia.

Kansanvalta on dokumenttielokuva, joka kertoo nuoresta aktivistista ja runotaitelijasta Laura Eklund Nhagasta ja hänen kasvustaan kohti omannäköistä aktivismia.

Elokuva pohtii rodullistamista, mahdollisuutta muuttaa sortavia rakenteita ja aktivismin merkitystä. Seuraamme Lauraa, kun hän tekee omaa taidettaan ja matkustaa Chicagoon tapaamaan paikallisia aktivisteja. Jos haluaa saada aikaan muutoksen, mistä aloittaa? Elokuvan on ohjannut Mervi Enqvist.

Tapahtumapäivässä pääset katsomaan elokuvan näytöksen, kuulemaan sen tekijöitä sekä seuraamaan elokuvan teemoja käsittelevää keskustelua.

Päivän aikana voit myös osallistua työpajoihin, jotka tarjoavat välineitä omaan aktivismiin.

Elokuvaesitykseen ja työpajoihin on vapaa pääsy, lunasta oma paikkasi ilmoittautumalla mukaan Amnestyn tapahtumasivun kautta.

Kansanvalta-päivän järjestävät yhteistyössä Amnesty International Suomen osasto, Oranssi ry, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi, Kulttuurikeskus Caisa ja Greenlit Productions.

OHJELMA

Klo 12 Tapahtumapäivä alkaa kulttuurikeskus Caisan auditoriossa (Leipätehdas, Kaikukatu 4 B)

Klo 12.15 Kansanvalta-elokuvan tekijät esittäytyvät

Klo 12.30 Kansanvalta-elokuvan esitys. Elokuva on pääosin englanninkielinen, esityksessä tekstitys suomeksi.

Klo 13.40–14.20 Keskustelu
Miten rasismi rakentuu Suomessa? Onko muutos mahdollinen? Miten aktivismilla voi vaikuttaa? Keskustelijoina elokuvan päähenkilö, runotaitelija ja aktivisti Laura Eklund Nhaga, romaniaktivisti Leif Hagert ja Fem-R -järjestön aktivisti ja väitöskirjatutkija Hai Nguyen, moderaattorina Aicha Manai Fem-R -järjestöstä.

Klo 15–17 Työpajoista välineitä omaan aktivismiin!
Mielenosoituksilla muutetaan maailmaa. Miten järjestän vaikuttavan mielenosoituksen? Mitkä ovat oikeuteni mielenosoituksen järjestäjänä ja osallistujana? Mielenosoituksen järjestämiseen ja kokoontumisvapauden perusteisiin sukeltavan työpajan tarjoaa Amnesty International Suomen osasto.

Löydä oma tapasi vaikuttaa taiteen keinoin. Mitä tunteita ja ajatuksia Kansanvalta-elokuva herätti? Mihin juuri sinä haluaisit vaikuttaa? Keskustellaan ja tehdään yhdessä! Taidelähtöisen työpajan tarjoaa Oranssi ry ja Kansalaisfoorumi.