Valokuva Olavi Kaskisuo Collection / Lehtikuva

Kanssasi keskipenkillä – Pave Maijasen soittokirja

Tokoinranta, Eläintarhantie, 00530 Helsinki
Huvila-teltta

Pave Maijasen kunniaksi järjestetyssä konsertissa hänen kappaleitaan tulkitsevat muun muassa Anssi Kela, Yona, Kadi Vija, Paleface ja Tokela

Viimeistään hyvästelijöistä tietää, että keskuudestamme on poistunut vaikutusvaltainen hahmo. Viime vuonna menehtyneen Pave Maijasen kunniaksi järjestetyssä konsertissa hänen kappaleitaan tulkitsevat muun muassa Anssi Kela, Yona, Kadi Vija, Paleface ja Tokela. Maijasen musiikista vaikuttuneiden artistien kirjo on laaja.

Rakkaus ainutlaatuisen artistin musiikkiin huokuu myös illan muusta kokoonpanosta. Konsertin taiteellisina johtajina toimivat kitaristi Varre Vartiainen ja vibrafonisti Arttu Takalo, jotka sovittavat Maijasen kappaleet uudelleen solistien näköisiksi. Illan orkesterin täydentävät jazzin moniosaajat – muun muassa Timo Lassy ja Jukka Eskola – jotka taitavat sekä iskelmällisen pehmeyden että tarvittaessa rockilmaisun terävyyden. Viimeistään jousikvartetti nostaa tunnetilat tappiin.

Väliajallisen konsertin keskiössä on kuitenkin hän, joka on poissa. Pave Maijasen uraa on syytä juhlia, mutta jos mieleen nousevat toivotukset “Pidä huolta” tai “Ikävä”, nekin saavat vastakaikua.

Sulje