Katie Paterson: To Burn, Forest, Fire – IHME Helsinki | Yläkoululaisille ja toiseen asteen oppilaille

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Miltä tuoksuvat planeettamme ensimmäinen ja viimeinen metsä? Tutkijoiden määrittelemät tuoksut on jalostettu suitsukkeiksi, jotka poltetaan eri puolella Helsinkiä.

Miltä tuoksuvat planeettamme ensimmäinen ja viimeinen metsä? Tutkijoiden määrittelemät tuoksut on jalostettu suitsukkeiksi, jotka poltetaan eri puolella Helsinkiä.

IHME Helsinki tuottaa vuosittain yhden tilapäisen julkisen nykytaideprojektin Helsingissä. Koronapandemian vuoksi toteutamme tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi teosta eli IHME Helsinki 2020 - ja IHME Helsinki 2021 -teokset.

Katie Patersonin teos on tälle vuodelle suunniteltu teoksemme ja sen teemana ovat metsät, puut ja niiden merkitys ilmastokriisin ja luontokadon aikana. Hänen teoksensa To Burn, Forest, Fire -teos koostuu planeettamme ensimmäisen metsän tuoksusta ja ilmastokriisin ajan viimeisen metsän eli Amazonin sademetsän tuoksusta. Metsien ja tuoksujen määrittelyt tehdään yhteistyössä kansainvälisen tutkijajoukon kanssa. Nämä tuoksut jalostetaan suitsukkeiksi ja poltetaan sitten eri puolilla kaupunkia Helsingissä syyskuussa 2021.

Suitsukkeiden poltto ja kahden metsän tuoksun kokeminen on tapahtumana kestoltaan noin tunnin: yhden suitsukkeen kesto on 15 min eli kokonaisuudessaan tapahtuman kesto olisi arviolta tunti. Alussa kerrotaan teoksen tieteellisestä taustatyöstä, miten metsät ja tuoksut on määritelty ja taiteilijan lähtökohdista. Sitten suitsukkeet poltetaan yksi kerrallaan. Suitsukkeet sytytetään kynttilästä, joka on suitsukkeiden kanssa pöydällä. Kun toinenkin suitsuke on palanut loppuun, tilaisuus päättyy. Pois lähtiessä on mahdollisuus jutella yleisötyöntekijöidemme kanssa (noin 15 min) kokemuksesta ja sen herättämistä ajatuksista.

Keräämme aktiivisesti yleisöpalautetta teoksistamme. Kaikki tapahtumamme ovat yleisölle ilmaisia ja kaikille avoimia.

Tapahtuma järjestetään 17.9. yläkoulu- ja toisen asteen ryhmille. Pakolliset ennakkoilmoittautumiset ryhmille: [email protected]

Sulje