Valokuva Tiedekulma / Helsingin yliopisto

Katse ylös -ohjelmasarja

Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki
Tiedekulma

Se, mitä avaruudessa ja kiertoradoilla tapahtuu, näkyy ihmisten arjessa joka päivä esimerkiksi puhelimen karttasovelluksina tai täsmällisinä sääennusteina.

Se, mitä avaruudessa ja kiertoradoilla tapahtuu, näkyy ihmisten arjessa joka päivä esimerkiksi puhelimen karttasovelluksina tai täsmällisinä sääennusteina. Tiedekulman ohjelmasarja kertoo, mitä avaruudessa tutkitaan ja tehdään juuri nyt – ja mitä vaikutuksia sillä on elämään maapallolla. 

Miten satelliitit sujuvoittavat ihmisten arkea ja millaista tietoa ne tarjoavat maapallon tilasta? Mitä on avaruusromu? Onko avaruuden käytölle pelisääntöjä? Katse ylös -ohjelmasarjassa avaruuden asiantuntijat puhuvat siitä, millaisia mahdollisuuksia avaruus avaa ja miten avaruutta hyödynnetään kestävästi ja oikeudenmukaisesti tulevaisuudessa. 

Sarjan perhetapahtumissa pääsee kurkistamaan universumin ihmeisiin käytännössä ja esittämään kysymyksiä avaruustietäjille. Viiden tapahtuman lisäksi pääsee astumaan sisälle universumin kehitystä kuvaaviin simulaatioihin ja kurkistamaan kaukoputken avulla kaukaisten kohteiden yksityiskohtia. 

Tiedekulma

13.–23.9.2022 

Vapaa pääsy

Kaikki tapahtumat työpajatapahtumaa lukuunottamatta ovat myös katsottavissa Tiedekulman verkkosivuilla suorana lähetyksenä sekä jälkikäteen tallenteina Tiedekulman Youtube-kanavalla.

Sulje