Valokuva Helsingin kaupunkiympäristö, Raine Huvila

Kesäkatujen asukasvuorovaikutustilaisuus 1.3.

Tervetuloa Kaartinkaupungin asukkaille ja sekä muille aiheesta kiinnostuneille suunnattuun verkkotilaisuuteen, jossa kerromme tulevasta kesäkatukokeilusta.

Viimekesäisen Kasarmitorin kesän innoittamana Helsinki suunnittelee neljää kesäkatua Kaartinkaupungin alueelle. Kesäkadut luovat alueelle viihtyisää kävely-ympäristöä kesäkuun alusta aina elokuun loppuun. 

Kesäkatukokeilulla halutaan parantaa katujen viihtyisyyttä, houkuttelevuutta ja palvelujen kirjoa. Kesäkadut ovat tonttikatuja, joilla voi
nauttia kaupunkielämästä kesäsesonkina Helsingissä. Katujen yhteydessä voidaan myös elävöittää pienempiä aukioita.  

Suunnitelluista kesäkaduista rakentuu yhtenäinen kävelyverkosto Kaartinkaupungista Ullanlinnaan. Ensimmäinen osuus on viime kesän tapaan Kasarmikadulla välillä Eteläesplanadi-Pohjoinen Makasiinikatu. Reitti jatkuu Kasarmikadulta Pienelle Roobertinkadulle ja sieltä edelleen Erottajalle.  

Pieneltä Roobertinkadulta on luonteva siirtymä nykyiselle kävelykadulle Isolle Roobertinkadulle tai kohti etelää Korkeavuorenkadulle. Kesäkatu jatkuu jälleen Korkeavuorenkadulla välillä Tarkk´ampujankatu-Vuorimiehenkatu.  

Alueen lähikadut, kuten Yrjönkatu, Ratakatu ja Kapteeninkatu johdattelevat opastein kohti kesäkatuja. Kesäkaduilla liikutaan kävelijöiden ehdoilla. Tontille ajo ja huoltoajo järjestetään toimivaksi. Tarkemmat liikenneratkaisut laaditaan osana liikenteen ohjaussuunnitelmaa.  

Tilaisuuden ohjelma

17.00 Tervetuloa ja ohjelma
vuorovaikutussuunnittelija Anu Hämäläinen 

17.05 Kesäkatujen konseptin ja ympäristösuunnitelman esittely
liikenneinsinöörit Henna Hovi ja Sirje Lappalainen  

17.25 Kysymykset ja keskustelu 

18.00 Tilaisuus päättyy 

Osallistu tilaisuuteen verkossa Teams-sovelluksella. Voit liittyä tilaisuuteen tietokoneella, puhelimella tai tabletilla klikkaamalla
liittymislinkkiä bit.ly/kesakatu-asukastilaisuus tai kirjoittamalla osoitteen selaimeen. Tilaisuudessa voit kommentoida ja
esittää kysymyksiä esiteltävästä asiasta chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa Helsingin kaupungin asiantuntijat.  

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan osoitteessa hel.fi/asukastilaisuudet.