Valokuva Helsingin kaupunkiympäristön toimiala/ Raine Huvila

Kesäkatujen ideointityöpaja 15.2.

Tervetuloa ideontipajaan jakamaan ideasi ja näkemyksesi tulevien kesäkatujen toiminnoista Kaartinkaupungissa.

Helsingin kaupunki suunnittelee kesäkatuja Kasarmikadulle välillä Eteläesplanadi-Pohjoinen-Makasiinikatu, Pienelle Roobertinkadulle välillä Kasarmikatu-Erottaja, Korkeavuorenkadulle välillä Tarkk`amupujankatu-Vuorimiehenkatu sekä Erottajalle välillä Ludviginkatu-Pieni Roobertinkatu 04.06-28.8.2022. 

Erottajalla kesäkatu tarkoittaa jalkakäytävänpuoleisen pysäköintikaistan varaamista terassien ja jalankulkijoiden tilaksi. Muilla katuosuuksilla puhutaan viime vuoden Kasarmikadun kesäkadun tapaan hitaasti liikkuvien tienkäyttäjien ehdoilla toimivasta katutilasta. 

Kesäkadut ovat tonttikatuja, joilla voi nauttia kaupunkielämästä kesäsesonkina Helsingissä. Katujen yhteydessä voidaan myös elävöittää pienempiä aukioita. Kesäkatujen avulla voidaan tutkia, miten katujen ja pienten aukioiden viihtyisyyttä parantamalla voidaan joko luoda uusi houkutteleva kohde tai yhdistää jo nyt houkuttelevia kohteita paremmin toisiinsa. Kesäkadut tukevat kaupunkistrategian mukaista kestävää kasvua, ja niillä pyritään vaikuttamaan positiivisesti alueen elinvoimaan kasvavien ihmisvirtojen myötä.

Kartoitamme nyt alueiden toimijoiden näkemyksiä ja ideoita kesäkatujen toteuttamiseksi!

Haluatko toteuttaa terassin, tapahtuman, näyttelyn, taideteoksen tai jotain muuta kesäkaduille tai vaikka yhdistää voimia muiden kiinnostavien yrittäjien kanssa? Uskomme, että teillä toimijoilla on varmasti parhaat ideat. Haluamme tehdä yhteistyötä, jotta kaduista saadaan mahdollisimman eläviä ja haluamme ideanne mukaan jo heti alkuvaiheesta, jotta ne voidaan huomioida suunnittelussa parhaalla mahdollisella tavalla.

Pandemiatilanteesta johtuen tapahtuma järjestetään verkossa Teams-kokouksena. Liity Teams-kokoukseen klikkaamalla linkkiä tai kirjoittamalla selaimeen bit.ly/kesakatujen-ideointi

Sulje