Valokuva Helsingin kaupunki / Camilla Bloom

Kesäkatujen ja terassiohjeistuksen infotilaisuus yrityksille 2.3.

Tervetuloa yrityksille suunnattuun verkkotilaisuuteen, jossa kerromme kesäkatukokeilusta ja uusista terassiohjeista.

Viimekesäisen Kasarmitorin kesän innoittamana Helsinki suunnittelee neljää kesäkatua Kaartinkaupungin alueelle. Kesäkadut luovat alueelle viihtyisää kävely-ympäristöä kesäkuun alusta aina elokuun loppuun.

Kesäkatukokeilulla halutaan parantaa katujen viihtyisyyttä, houkuttelevuutta ja palvelujen kirjoa. Kesäkadut ovat tonttikatuja, joilla voi nauttia kaupunkielämästä kesäsesonkina Helsingissä. Katujen yhteydessä voidaan myös elävöittää pienempiä aukioita. Suunnitelluista kesäkaduista rakentuu yhtenäinen kävelyverkosto Kaartinkaupungista Ullanlinnaan.

Ensimmäinen osuus on viime kesän tapaan Kasarmikadulla välillä Eteläesplanadi-Pohjoinen Makasiinikatu. Reitti jatkuu Kasarmikadulta Pienelle Roobertinkadulle ja sieltä edelleen Erottajalle.

Pieneltä Roobertinkadulta on luonteva siirtymä nykyiselle kävelykadulle Isolle Roobertinkadulle tai kohti etelää Korkeavuorenkadulle. Kesäkatu jatkuu jälleen Korkeavuorenkadulla välillä Tarkk´ampujankatu-Vuorimiehenkatu.

Alueen lähikadut, kuten Yrjönkatu, Ratakatu ja Kapteeninkatu johdattelevat opastein kohti kesäkatuja. Kesäkaduilla liikutaan kävelijöiden ehdoilla. Tontille ajo ja huoltoajo järjestetään toimivaksi. Tarkemmat liikenneratkaisut laaditaan osana liikenteen ohjaussuunnitelmaa.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti 1. helmikuuta 2022 uudet terassitoiminnan ehdot toimikaudelle 1.4.2022–31.3.2027. Kaikkien
terassi- ja parklet -toimintaa 1.4.2022 alkaen harjoittavien tulee tehdä uusi sopimus kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Tilaisuudessa kerromme uusista ehdoista sekä uudesta terassiohjeesta.  

Tilaisuuden ohjelma

8.30 Ohjelma ja tilaisuuden kulku
yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen 

8.35 Tervetuloa
asiakkuusjohtaja Mari Randell 

8.40 Uusi terassiohje
asukas- ja yrityspalvelupäällikkö Mirka Saarholma 

8.50 Kysymykset ja keskustelu – Uusi terassiohje 

9.15 Kesäkatujen konseptin ja ympäristösuunnitelman esittely
liikenneinsinöörit Henna Hovi ja Sirje Lappalainen 

9.30 Kysymykset ja keskustelu – Kesäkadut 

9.50 Helsingin Kaupunkitilat Oy esittäytyy ja kertoo kesän toriterassimahdollisuuksista   

10.00 Tilaisuus päättyy  

Osallistu tilaisuuteen verkossa Teams-sovelluksella. Voit liittyä tilaisuuteen tietokoneella, puhelimella tai tabletilla klikkaamalla
liittymislinkkiä bit.ly/kesakatu-yritystilaisuus tai kirjoittamalla osoitteen selaimeen. Tilaisuudessa voit kommentoida ja esittää
kysymyksiä esiteltävästä asiasta chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa Helsingin kaupungin asiantuntijat.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan osoitteessa hel.fi/asukastilaisuudet

Sulje