Kielo Dance Company: HUMAN2020

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Baletti- ja nykytanssipienoisteokset sekä paneelikeskustelutilaisuus yläkoululuokille.

Baletti- ja nykytanssipienoisteokset sekä paneelikeskustelutilaisuus yläkoululuokille.

Tervetuloa Kielo Dance Companyn kaksiosaiseen HUMAN2020 -esitykseen, joka pureutuu nyky-yhteiskunnan ajankohtaisiin aiheisiin: someen, vapauteen ja sukupuolirooleihin. Balettia ja nykytanssia yhdistelevän esityksen pienoisteokset Mona Lisa ja One Step From Freedom kertovat kumpikin oman tarinansa yhteiskunnasta, jossa elämme.

One step from freedom
Kuinka vapaa koet olevasi? Nykyaikana voimme olla yhteydessä muihin ihmisiin vuorokauden ympäri puhelimiemme, tietokoneidemme ja muiden modernien älylaitteidemme avulla, mutta onko tällainen yhteys aitoa? One Step From Freedom käsittelee puhelinriippuvuutta ja teoksessa pohditaan, voiko taiteen avulla kokea aidon vapauden tunteen.

Mona Lisa
Sukupuoli: eliön ominaisuus, joka määräytyy sen mukaan, onko kyseinen yksilö lisääntymissoluiltaan hedelmöittävä vai hedelmöitettävä. Biologisten määritelmien lisäksi, sukupuoli voidaan määritellä myös monella muulla tavalla. Mona Lisa tutkii, millä tavoin sukupuolta voi ilmaista ja kokea. Maailman kauneimman naisen muotokuvasta, Mona Lisasta on olemassa teoria: se on Leonardo da Vincin omakuva.

HUMAN2020 sisältää pienoisteoksien lisäksi työpaja-paneelikeskustelutilaisuuden esiintyjien kanssa. Tanssijat ja koreografit päästävät oppilaat ”taiteilijatyön kulisseihin”, pohtivat esityksen teemoja nuorten näkökulmasta ja vastaavat yleisön vapaasti esittämiin kysymyksiin.

Kohderyhmä: 7.–9. luokat
Kesto: n. 60 min.
Ilmoittautuminen: https://www.kultus.fi/

Kielo Dance Company on vuonna 2020 perustettu nuorista baletti- ja nykytanssijoista koostuva ryhmä. Kielon päätavoitteina on tuoda näyttämöille ja esiintymisalustoille uutta näkökulmaa nykytanssiin ja balettiin sekä käsitellä yhteiskunnallisesti tärkeitä teemoja taiteen keinoin. Tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja rohkeus ovat Kielon kulmakiviä.

Sulje