Kiinalainen uusivuosi 2021 – Helsingin kiinalaista uuttavuotta juhlitaan tänä vuonna verkossa

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Rotan vuosi vaihtuu härän vuodeksi Helsinki-kanavalla ja tapahtuman omilla nettisivuilla musiikin, tanssi- ja akrobatiaesitysten sekä uudenvuoden tervehdysten seurassa.

Rotan vuosi vaihtuu härän vuodeksi Helsinki-kanavalla ja tapahtuman omilla nettisivuilla musiikin, tanssi- ja akrobatiaesitysten sekä uudenvuoden tervehdysten seurassa.

Helsingin ja Pekingin kaupungit kutsuvat sinut vastaanottamaan Härän vuotta!

Luvassa on muun muassa perinteisten temppelimarkkinoiden tunnelmaa, musiikkiesityksiä, taidokasta akrobatiaa ja kungfua sekä värikkäitä tanssivia leijonia ja lohikäärmeitä. Lähetyksessä nähdään muun muassa kungfumestari Qing Fengzi, akrobaattiseurue China Acrobatic Troupe, Kiinan merkittävimpiin perinnemusiikkiorkestereihin kuuluva China Broadcasting Chinese Orchestra sekä nomadimetalliyhtye Dulaan.

“Yhteistyökumppanimme Pekingin kaupungilla ovat valikoineet Helsingin verkkotapahtumaan omien taiteenalojensa huippuja kuten pipan eli perinteisen kiinalaisen kielisoittimen kuningattareksikin tituleeratun Zhang Hongyanin, joka esiintyy yhdessä tanssija-koreografi Li Xiangin ja perkussionisti Wei Ranin kanssa”, kertoo Caisan kulttuurituottaja Johanna Rissanen.

Lähetyksessä nähdään lisäksi muun muassa näkymiä Gubein vesikaupungista sekä paperinleikkaajia, lyhdyntekijöitä ja muita kädentaitajia työssään. Kiinalaisen horoskooppiperinteen mukaan pohdintaa ja varovaisia päätöksiä suosivaan härän vuoteen johdattelevat myös lähetyksessä rakentuva jääveistos sekä eläintervehdys Korkeasaaren eläintarhasta.

Helsingin kiinalainen uusivuosi on Helsingin ja Pekingin kaupunkien isännöimä tapahtuma, jota on vietetty Helsingissä vuodesta 2007. Tuotannosta vastaa Helsingin tapahtumasäätiö yhdessä Kulttuurikeskus Caisan ja Suomi–Kiina-seuran kanssa.

Helsingin Kiinalainen uusivuosi verkossa Helsinki-kanavalla ja sivulla kiinalainenuusivuosi.fi to 11.2. klo 17–18.

Sulje