Kino Kuutamo: Drive My Car, luento & esitys – Maksuttomat maanantait

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Haruki Murakamin novellista innoituksensa saaneessa Oscar-voittajaelokuvassa Yusuke Kafuku, teatteriohjaaja ja näyttelijä, ei ole vielä kahden vuodenkaan jälkeen saanut käsiteltyä vaimonsa kuolemaa.

Haruki Murakamin novellista innoituksensa saaneessa Oscar-voittajaelokuvassa Yusuke Kafuku, teatteriohjaaja ja näyttelijä, ei ole vielä kahden vuodenkaan jälkeen saanut käsiteltyä vaimonsa kuolemaa.

Hän suostuu ohjaamaan Vanja-enon Hiroshiman teatterifestivaalille ja tapaa siellä Misakin, nuoren introvertin naisen, joka on palkattu ohjaajan autonkuljettajaksi. Punainen Saab 900 on keskeinen näyttämö, kun tähän asti vaietut salaisuudet vähitellen raottuvat.

Elokuva voitti Oscarin parhaasta kansainvälisestä elokuvasta. Se palkittiin myös parhaan vieraskielisen elokuvan Golden Globella. Lisäksi Drive My Car voitti mm. Aasian ja Tyynenmeren alueen tärkeimmät elokuvapalkinnot, kun se sai parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen palkinnon Asia Pacific Screen Awardeissa.

Elokuvahistorian asiantuntija FT Harri Kilpi johdattaa illan elokuvaan klo 17–17.45. Luennon jälkeen klo 18 alkaa elokuvan ilmaisnäytös. Syyskaudella Kino Kuutamon teemana on kirjoihin pohjautuvat elokuvat. Illan elokuva pohjautuu Haruki Murakamin novelliin Drive My Car (novellikokoelmasta Miehiä ilman naisia [Onna no inai otokotachi], 2014).

Japani, 2021
Ohjaus: Ryusuke Hamaguchi
Käsikirjoitus: Ryusuke Hamaguchi, Takamasa Oe
Pääosissa: Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima
Kesto: 2 t 56 min
Ikäraja: 12
Kieli: japani
Tekstitys: suomi, ruotsi

Yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa.

Maksuttomat maanantait on sarja Kanneltalon maanantai-iltojen ilmaistapahtumia. Tapahtumien joukkoon mahtuu keikkoja, kirjailijavierailuja, elokuvia ja yhteislauluiltoja. Nimensä mukaisesti, kaikille avoimiin Maksuttomat maanantait -tapahtumiin ei ole pääsymaksua. Käynnistä viikkosi kulttuurilla Kanneltalossa!