Valokuva Helsingin kaupunginteatteri (c) Tapio Vanhatalo

Kiviä taskussa, live stream

Karanteeniteatterin 1-vuotissyntymäpäiväjuhlan kunniaksi esitetään Karanteeniteatterin historian ylivoimaisesti toivotuin esitys: Kiviä Taskussa.

Karanteeniteatterin 1-vuotissyntymäpäiväjuhlan kunniaksi esitetään Karanteeniteatterin historian ylivoimaisesti toivotuin esitys: Kiviä Taskussa.

Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Kiviä taskussa on ilmiö Suomen teatterikentällä – sitä on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Ohjaaja kehuu näytelmän ideaa: “Ihmettelen sitä, että vasta nyt joku nykykirjailija on käyttänyt keskiajalta tunnettua mysteerio buffo-menetelmää eli näyttelijä siirtyy toiseen rooliin vain rytmiä ja painotusta vaihtamalla.” Tähän hatunvaihtotekniikkaan yltävät nimenomaan Suosalo ja Nuojua. He tekevät yhteensä 15 roolia. “Vaihdot ovat salamannopeita ja roolihahmojen skaala ulottuu hemaisevasta amerikkalaiskaunottaresta 75-vuotiaaseen maalaisukkeliin”, Kotkaniemi kertoo.

Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat.

Ohjaaja Kotkaniemi sanoo, että näytelmä on tyypillistä näyttelijöiden teatteria. “Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.”

Internet
1.4.2021 klo 19

Liput 13,50€ Tiketistä, kesto 2 h sis. väliajan, ei ikärajaa

Sulje