Valokuva Tanssiteatteri Hurjaruuth (c) Bambú

Klovnifestivaali Punainen Helmi 2022

Tallberginkatu 1 C 15, C-porras, 2. krs, 00180 Helsinki
Kaapelitehdas

Tanssiteatteri Hurjaruuth emännöi helmikuussa kansainvälistä naisklovnifestivaalia.

Tanssiteatteri Hurjaruuth emännöi toukokuussa kansainvälistä naisklovnifestivaalia, joka tuo yhteen kansainväliset ja kotimaiset klovnerian tekijät ja kokijat. 

Ensimmäinen Punainen helmi -naisklovnifestivaali järjestettiin vuonna 2012. Ainutlaatuinen festivaali tuo yhteen kansainväliset ja kotimaiset klovnerian tekijät ja kokijat. Vuosien varrella festivaalilla on esiintynyt kotimaisten klovnien lisäksi useita kansainvälisiä huippuklovneja kuten Pepa Plana, Nola Rae, Deanna Fleysher, Tanja Simma, Stacey Sacks, Marta Carbayo, Angela de Castro, Gardi Hutter, Colette Gomette…

Festivaali on toiminut muistutuksena, että vaikka suurin osa klovneista on historian saatossa ollut miehiä, löytyy Suomesta ja maailmalta runsaasti muidenkin sukupuolten klovneja. Maailmalla naisklovnifestivaaleja on järjestetty mm. Brasiliassa, Espanjassa ja Itävallassa. Vuonna 2021 Tanssiteatteri Hurjaruuthin festivaali vaihtoi nimensä muotoon Klovnifestivaali Punainen helmi. Ei siksi, että tasa-arvo olisi tullut nyt valmiiksi maailmassa, mutta siksi, että käsitys sukupuolen moninaisuudesta on huomioitava paremmin. Festivaali keskittyy jatkossakin naisten, transihmisten ja sukupuoleltaan moninaisten klovneriaan. 

Tanssiteatteri Hurjaruuth, Kaapelitehdas
14.-21.5.2022