0

Kolmen kokemaa

Humalistonkatu 1, 00250 Helsinki
Akvart Galleria

Kolmen kokemaa on Riitta Lindströmin, Anne Ollilan ja Tuula Rewellin uusi tyylikäs näyttely, joka avartaa käsitystä muotokuvasta,

Kolmen kokemaa on Riitta Lindströmin, Anne Ollilan ja Tuula Rewellin uusi tyylikäs näyttely, joka avartaa käsitystä muotokuvasta, luotaa meren syvyyksiä ja luo myös sanaravintoa, japanilaistyylisiä haikuja.

Riitta Lindström on aikaisemminkin osoittanut kykyjään persoonallisten muotokuvien tekijänä, mutta hän näyttää edelleen sisäistäneen ja syventäneen näkemyksiään ihmiskasvoista.

Anne Ollilan työt jakautuvat kahteen teemaan. Toinen esittelee syvyyksiä, ehkä meren syvyyksiä mielikuvituksen ryydittämänä. Mitä löytyy sieltä, minne ei silmä kanna. Toinen teema on haiku. Yksinkertaisen tyylikkäät kuvat ovat saaneet otsikokseen kauniit haikukarunot. Taiteilija kertoi, miten luonnossa liikkuminen synnyttää hänessä halun antaa tuntemuksilleen myös sanallisen muodon. Yksinkertaiset kuvaukset saavat loppukaneetikseen jotakin, joka heittää ajatuksen uuteen ulottuvuuteen.

Tuula Rewellin muotokuvamaailma on hyvin uudenlainen ja ensi näkemältä ehkä yksinkertainen mutta todellisuudessa erittäin pitkälle harkittu värien, muotojen ja ilmeiden harmonia. Harvoin Akvartin näyttelyissä on ollut muotokuvia, ja Tuula Rewellin kuvat herättävät halun nähdä niitä lisää, paljon lisää.

Akvartin näyttely on jälleen uudenlainen, tunteita herättävä ja kokonaisuutena harmoninen kokonaisuus.

Akvart
1.-14.2.2021
Ti, to-pe klo 11-17, ke klo 11-18, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje