Valokuva Kolttakulttuurisäätiö (c) Pertti Hissa, Sámi Hustler, Mari Gauriloff

Kolttasaamelaisten elämänpolulla 2

Kirkkokatu 18, 00170 Helsinki
Tuomiokirkon krypta

Kolttasaamelaisen kulttuurin näyttely on kolmiosainen näyttelykokonaisuus, joka tuo esille alkuperäiskansa kolttasaamelaisten elämää

Kolttasaamelaisen kulttuurin näyttely on kolmiosainen näyttelykokonaisuus, joka tuo esille alkuperäiskansa kolttasaamelaisten elämää valokuvien ja taiteen keinoin. 

Joutsenjärven kansan kasvot -valokuvanäyttely vie mukanaan vuoden 1982 Pyhän Trifon Petsamolaisen pyhiinvaellukselle Sevettijärvelle ja Neideniin, Tuõddri Pee’rel, Tunturin helmet -näyttely antaa läpileikkauksen luonnonantimia taitavasti hyödyntävästä kolttasaamelaisesta perinnekäsityöstä ja elämänmenosta. Kolmas näyttely Leäm jie’llmen, Olen elossa nostaa esille tämän päivän kolttasaamelaista nykytaidetta.

Näyttely on uusi ja jatkoa Saaʹmi jieʹllempälggsest – kolttasaamelaisten elämänpolulla 1-näyttelylle, joka oli esillä Tuomiokirkon Kryptassa viime vuoden keväällä.

Saaʹmi jieʹllempälggsest – kolttasaamelaisten elämänpolulla 2 -näyttelyn taiteilijat ovat Pertti Hissa, Sámi Hustler, Heidi Gauriloff, Tanja Sanila, Erja Wiltse, Mari Gauriloff, Tarja Sanila, Katariina Lumisalmi, Katja Sanila ja Anja Sollas.

Tuomiokirkon krypta

24.5.-11.6.2022

Toukokuu: ma–la klo 11-17, su klo 12–17

Kesäkuu: ma–su klo 12-20  

Vapaa pääsy, esteetön