Valokuva Kulttuuritehdas Korjaamo

Korjaamo 360°: Erki Pärnoja

Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki
Kulttuuritehdas Korjaamo

Palkittu virolainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti Erki Pärnoja saapuu levynjulkaisukonserttiin Korjaamon Kulmasalin uudelle 360° -klubille

Palkittu virolainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti Erki Pärnoja saapuu levynjulkaisukonserttiin Korjaamon Kulmasalin 360° -klubille

Pärnoja julkaisee maaliskuussa kuudennen studioalbuminsa Volga: Six Pieces for Piano. Kansainvälisenä pianopäivänä ilmestyvä levy sisältää nimensä mukaisesti kuusi pelkälle pianolle sävellettyä instrumentaalikappaletta. Mukana on aiemmin julkaisemattomia sävellyksiä lähes 15 vuoden takaa, uudelleenäänitettyjä versioita jo julkaistuista kappaleista sekä kaksi aivan uutta teosta.

"Albumin nimikkokappale on sävelletty Ruotsissa keväällä 2008. Volga on tarina mahtavasta joesta, joka vei perheeni vuonna 1940 tuntemattomaan maahan - kauas pois kaiken tutun ja rakkaan luota. Se kertoo siskosta ja veljestä, jotka joki erotti. He muistavat toisensa juuri ja juuri, mutta yhteys on katkennut. Kumpikaan ei enää kuuntele, tunne tai ymmärrä toistaan.", kertoo Pärnoja.

Erki Pärnoja tunnetaan kansainvälistäkin mainetta niittäneen taidepop-yhtye Ewert and the Two Dragons -yhtyeen kitaristina. Soolourallaan Pärnoja on keskittynyt vaihtoehtoisempaan ja kokeilevampaan instrumentaalimusiikkiin.

Artistin elokuvalliset teokset yhdistelevät dream popia ja nykyklassista vangitsevalla tavalla. Pärnoja esiintyi edellisen kerran Suomessa viime kesän Kesärauha-festivaalilla Turussa.

Korjaamo 360° tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokea musiikki kirjaimellisesti uudesta näkökulmasta. Esiintymislava on rakennettu keskelle salia ja äänentoisto on suunnattu niin, että yleisö pääsee seuraamaan keikkaa salin jokaiselta puolelta.

Kulttuuritehdas Korjaamo, Kulmasali

29.4.2022 klo 21 

Liput 22,50 / 25€ Tiketistä, K-18

Yhteistyössä Radio Helsingin kanssa

Sulje