Valokuva © Toni Ahola

Koronapäiväkirjat

Hämeentie 103, sisäpiha, 00550 Helsinki
Teatteri Toivo

Näytökset alkavat kello 19:00. Ovet ja baari avautuvat tunnin ennen näytöksen alkua.

Koronapäiväkirjat on mielipuolinen monologi koronakäyrän madaltamisesta. Katsoja kuljetetaan koronaeristyksen siivittämälle aikamatkalle mielen maisemiin, jossa seinillä on silmät, kohteena esihistoria ja matkaoppaina toimivat saniainen ja T-Rex.

Fyysisen teatterin, komedian ja mustan huumorin keinoin monologi käsittelee Covid-19 -pandemian aikaisia inhimillisiä kokemuksia karanteenieristyksestä, yksinäisyydestä ja epävarmuuden tuottamasta hämmennyksestä.

Sara Salmenmäen käsikirjoittamassa ja yhdessä Ville Haikolan kanssa ohjaamassa teoksessa näkyy tekijöidensä rakkaus Douglas Adamsin kirjoihin. Absurdia ja vauhdikasta näytelmää, jonka inspiraatio on syntynyt monelle niin tutusta koronaeristyksestä, tähdittää lahjakas Pyry Kuronen. Huikean mielikuvituksellisen aikamatkatarinan mukana kulkee kuitenkin vakava alavire. Näytelmä kuvaa poikkeuksellisen samaistuttavasti pitkittyneen yksinäisyyden aiheuttamia psykologisia ongelmia.

”Teatteri Toivon näytelmät ovat usein tiukasti omassa ajassaan kiinni, mutta Koronapäiväkirjat on sitä erityisen vahvasti. Uskon, että lähes kaikki meistä osaavat samaistua tarinan teemoihin.” – Ohjaaja ja käsikirjoittaja Sara Salmenmäki kuvailee.

Näytökset:

09.09.2022
16.09.2022
21.09.2022
23.09.2022
Näytökset alkavat kello 19:00. Ovet ja baari avautuvat tunnin ennen näytöksen alkua.

Peruslippu: 22 €
Alennuslippu: 15 €

Sulje