Valokuva Adam Wallacavage

Kurt Vile & The Violators, Bad Sauna

Tokoinranta, Eläintarhantie, 00530 Helsinki
Huvila-teltta

Kurt Vilen musiikissa yhdistyvät helposti lähestyttävät melodiat, vakavasti otettavasta artistista kielivät sanoitukset sekä juureva huolettomuus.

Kurt Vile on nykysukupolvelle kulttuuriselta merkitykseltään yhtä iso kuin Bruce Springsteen ja Neil Young aiemmin tulleille. Hänen musiikissaan yhdistyvät helposti lähestyttävät melodiat, vakavasti otettavasta artistista kielivät sanoitukset sekä juureva huolettomuus.

Pingottamisen puutteen aistii jo Vilen flanellipaitaisesta pitkätukkaolemuksesta. Parhaiten se välittyy kuitenkin hänen rockistaan, johon sekoittuu psykedeelistä poppia ja countrysävyjä. Kun laulaja-lauluntekijä ei purista kitaraansa otsa hiessä, ei kuulijankaan tarvitse pinnistellä. Kurt Vile ja multi-instrumentalistien muodostama taustabändi The Violators tuottavat musiikillista mielialalääkettä.

On harvinaista herkkua nähdä Kurt Vile niin intiimissä keikkapaikassa kuin Huvila. Etenkin nyt, kun Vile julkaisee huhtikuussa uuden albumin neljän vuoden odottelun jälkeen. Sillä kuullaan muuten myös yksi Springsteen-cover.

Illan avaava Bad Sauna on yksi viime aikojen ylistetyimpiä uusia kotimaisia indierock-yhtyeitä. Bändin tapa yhdistää musiikissaan maailmanluokan rock-riffejä, indie-huolettomuutta, punk-asennetta ja naivistista poplyriikkaa on vakuuttanut monet. Rautaisena livebändinä tunnettu yhtye julkaisi alkuvuodesta 2022 kehutun kakkosalbuminsa POTSLOJO.