KUTSU - YÖKUVIA VUOSAARESTA - Vuotalon 20-vuotisnäyttelyyn

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Asutko Vuosaaressa? Onko valokuvaus intohimosi? Kiinnostaako yökuvaus ja yölliset kuvausretket? Haluatko saada palautetta kuvistasi ammattikuvaajilta, keskustella muiden kuvista ja oppia uutta?

Asutko Vuosaaressa? Onko valokuvaus intohimosi? Kiinnostaako yökuvaus ja yölliset kuvausretket? Haluatko saada palautetta kuvistasi ammattikuvaajilta, keskustella muiden kuvista ja oppia uutta?

Vuotalon 20v. -juhlavuoden kunniaksi Vuotalo ja Suomen valokuvataiteen museo kutsuvat kymmenen yli 20-vuotiaalle intohimoiselle valokuvauksen harrastajalle mahdollisuuden osallistua Vuosaari by Night -projektiin!

Edellytämme, että osallistuja
- asuu Vuosaaressa
- työskentelee omalla digitaalikameralla tai kännykällä, jossa on mahdollisuus manuaalisäätöihin
- sitoutuu kaikkiin projektin tapaamiskertoihin
- kuvaa uusia kuvia itsenäisesti projektin aikana
Tarjoamme:
- ammattilaisten palautetta omista kuvista
- uusia näkökulmia yökuvaukseen
- vierailun Valokuvataiteen museon näyttelyihin
- luovuutta ja näkemystä ruokkivia harjoitteita ja sisältöjä
- mahdollisuuden saada omia kuvia esille projektiin liittyvään näyttelyyn Vuotalon galleriassa keväällä 2021
Avoimen haun kautta koottu ryhmä tapaa lokakuussa 2020 neljä kertaa Vuotalolla. Työskentely sisältää keskustelua kuvien äärellä, kohtaamisia muiden valokuvasta kiinnostuneiden kanssa ja sisällöllisiä sekä teknisiä vinkkejä yökuvaukseen. Kurssin ohjaa valokuvaaja ja taidepedagogi Salla Keskinen. Valokuvaajat Stefan Bremer ja Hans von Schantz vierailevat tapaamiskerroilla, kertovat työskentelystään ja antavat palautetta osallistujien kuvista. Ryhmä tekee myös museovierailun Valokuvataiteen museon Jari Silomäki: Tunteiden maantiede -näyttelyyn. Tapaamisten työskentelykieli on suomi.

Yhden tapaamisen kesto on 2h ja tapaamiset järjestetään keskiviikko-iltaisin Vuotalon galleriassa seuraavina ajankohtina:
ke 7.10. klo 18-20
ke 14.10. klo 18-20
ke 21.10. klo 18-20
ke 28.10. klo 18-20

Ryhmäläisten tulee sitoutua kaikkiin tapaamiskertoihin. Työskentely sisältää valokuvaamista tapaamiskertojen välissä. Korona-tilanteen sitä vaatiessa järjestämme tapaamiset etänä, jolloin osallistujilla tulee olla valmiudet ja tekniset mahdollisuudet keskustella videoyhteyden kautta.

Työskentelyn tuloksista ja museon yökuvaukseen liittyvistä kokoelmakuvista rakennetaan näyttely Vuotalon galleriaan keväällä 2021. Projekti on osallistujille maksuton.

Lähetä avoin max. A4 liuskan mittainen hakemus pdf-muodossa Vuotalon kulttuurituottaja Anna-Liisa Tasapurolle ([email protected]) 20.9 mennessä. Kerro hakemuksessa kuka olet, mikä on suhteesi valokuvaan ja Vuosaareen ja perustele, miksi haluaisit olla osa Vuosaari by Night -projektia. Voit liittää pdf-tiedostoon halutessasi yhden valokuvan. Valinnat tekee Vuotalon näyttelytyöryhmä yhdessä Valokuvataiteen museon edustajan kanssa.

Ilmoitamme hakijoille valinnoista pe 25.9 mennessä.
Innostunein terveisin,
Valokuvataiteen museon ja Vuotalo

Sulje