Kuule Vuosaari – Helsinki-päivä Vuotorilla

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Helsinki-päivää juhlistetaan Vuotalossa ja sen edustalla. Luvassa on musiikkia ja muita esityksiä, kuvataidetta ja työpajoja.

Helsinki-päivää juhlistetaan Vuotalossa ja sen edustalla. Luvassa on musiikkia ja muita esityksiä, kuvataidetta ja työpajoja.

Vuotorin lavalla esiintyy mukaansa tempaava lastenlaulujen taitaja Satu Sopanen ja Tuttiorkesterin pojat, stadin slangilla sjungaava Kallion kasvatti Jussi Raittinen & Tapsa Kojo sekä sketseistä ja videoista tunnettu Duo Seksikäs Suklaa ja Dosdela.

Alapihalla yleisö saa seurata kuinka Vieno Motorsin Tidal Garden –installaatio valmistuu. Vieno Motors improvisaation ”Found Object” -materiaali on meriroska.

Aulassa ja galleriassa on Helsingin kuvataidekoulun LENTOON -non-stop leijapaja ja ÄÄRELLÄ - nuorten lopputyönäyttely. Näyttely on avoinna koko kesän 1.6.-3.9.2022.

Kahvila Pokkarissa kuullaan englantilaisia merimieslauluja.
Lavan taukojen aikana taukojumppaa.

Vuotorin lava:

13.00 | Satu Sopanen & Tuttiorkesterin pojat
Vuotorin Helsinki-päivän aloittaa iki-ihanan Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin poikien kokoperheen konsertti. Näiden lastenmusiikin ammattilaisten ohjelmistoon kuuluu kymmeniä klassikoiksi muodostuneita hittikappaleita, perinteisiä lastenlauluja unohtamatta.

15.00 | Duo Tapsa Kojo & Jussi Raittinen
Suomalaisen rokin kummisetä ja grand old man Jussi Raittinen ja musiikin moniosaaja Tapsa Kojo ilahduttavat vuosaarelaisia lauluillaan stadista, Elviksestä ja vähän muustakin. Jussi on tunnettu ennen kaikkea Eero, Jussi & the Boys -yhtyeestä, mutta stadin slangin sjungaajana ja Kallion kundina, hän on loistava artisti juhlistamaan Vuotalon Helsinki-päivää.

17.00 | Seksikäs Suklaa & Dosdela
Mikä kesä -hittibiisistään tunnetut Seksikäs-Suklaa ja Dosdela ovat myös tunnettuja somepersoonia ja tubettajia, joilla on YouTubessa ja Facebookissa kymmeniä tuhansia tilaajia ja seuraajia. Duokeikkojen lisäksi Seksikästä-Suklaata ja Dosdelaa työllistää myös somevideoiden ja sketsien käsikirjoittaminen ja kuvaaminen. Duo on julkaissut myös singlen, Se on voitto! (Oi Suomi on), kappale on kannatuslaulu jalkapallon EM-kisoissa kisaavalle Suomen joukkueelle.

Taukojen aikana taukojumppaa - ohjaajana liikuntapedagogi Donata Pennanen

Vuotalon alapiha:

13-16 Vieno Motors: Tidal Garden
Se mitä on säilynyt pandemian jälkeen ovat kukat, kasvit ja meriroska. Vuotalon pihlajapihan täyttää Helsinki-päivänä Vieno Motors improvisaatio, jonka “Found Object” -materiaali on meriroska. Tidal Garden -installaatiota on valmistellut joukko eri alan taiteilijoita.
Vuorovesipuutarhan idea on meriroskasta kasatut anarkistiset puutarhaelementit.
Yleisö saa seurata työskentelyä teosten valmistumisen lomassa, astua sisälle teokseen.

Vuotalon aula ja galleria:

12-15 LENTOON!-leijapaja - nonstop-työpaja
Helsingin kuvataidekoulun Leija-pajassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan keveän, värikkään rekileijan lennätettäväksi kesän tuulissa!

ÄÄRELLÄ - Helsingin kuvataidekoulun nuorten lopputyönäyttely 1.6.-3.9.2022

Kahvila Pokkari:

14 & 16 Amandan Shanty-People esittää englantilaisia merimieslauluja

Tuotanto: Helsingin Tapahtumasäätiö & Vuotalo

VAPAA PÄÄSY - TERVETULOA!

Sulje