Länsiafrikkalaisen tanssin ja rytmien työpaja – 3.-6. luokille

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Alakoululuokkien oppilaat pääsevät opettelemaan länsiafrikkalaista tanssia live-säestyksellä sekä rytmejä djembe-rummuilla.

Alakoululuokkien oppilaat pääsevät opettelemaan länsiafrikkalaista tanssia live-säestyksellä sekä rytmejä djembe-rummuilla.

Työpajoissa lisätään myös oppilaiden Afrikka-tietoutta. Länsiafrikkalaistaustaiset ohjaajat kertovat heidän lähtömaistaan sekä oppilaat voivat esittää kysymyksiä Länsi-Afrikasta. Työpajaohjaajina toimivat Mbacke Niang (Senegal), Siaka Coulibaly (Burkina Faso) ja Issa Dembele (Burkina Faso).

Yhteen työpajaan mahtuu yksi luokka, joka jaetaan puoliksi (puolet oppilaista tanssityöpajaan ja puolet rumputyöpajaan). Toivomme, että luokanopettaja tekee ryhmäjaon etukäteen. Työpajan kesto on yksi tunti ja opetuskielenä on suomi. Työpaja on maksuton ja on osa Malmitalon taide- ja kulttuurikasvatusta.

Valittavana olevat työpajat ti 24.5.2022.
1. klo 9.30 - 10.30
2. klo 11.00 - 12.00
3. klo 12.45 - 13.45

Malmitalo järjestää työpajat yhteistyössä Kulttuurikameleontit ry:n kanssa. Kulttuurikameleontit ry on vuonna 2003 perustettu kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä dialogia sekä kansainvälistä ja monikulttuurista tietoutta Suomessa. Toiminnan painopiste tällä hetkellä on interkulttuurisen vuorovaikutuksen edistämisessä taiteen avulla. Työpajaohjaajat ovat opettaneet länsiafrikkalaista tanssia ja rytmejä pääkaupunkiseudulla ala- ja yläkouluissa vuosina 2017-2018 ja 2020-2021 osana Kulttuurikameleontit ry:n Taiteella yhdenvertaisuutta koululaisille: maahanmuuttajataustaisten taiteilijoiden työllistyminen -hanketta. Vuonna 2019 Taiteella yhdenvertaisuutta -työpajoja toteutettiin ruotsinkielisissä kouluissa. Taiteen eri metodeja sisältävien työpajojen pääpaino on aidoissa kohtaamisissa sekä yhteisessä kivassa tekemisessä. www.kulttuurikameleontit.com

Kesto: 1 tunti

Työpajat on tarkoitettu 3.-6. luokille. Varaa paikkasi osoitteessa; kultus.fi. LOPPUUNVARATTU

--

Toukokuussa Malmitalolla juhlistetaan afrikkalaisia kulttuureja ja Helsingin moninaisuutta. Luvassa on ohjelmaa päiväkoti- ja koululaisryhmille sekä kaikille avoin Africa Night -ilmaistapahtuma.

- Ma 23.5. Satusafari - nukketeatteria päiväkotiryhmille ja 1.-2. luokille
- Ti 24.5. Länsiafrikkalaisen tanssin ja rytmien työpajoja 3.-6. luokille
- Ke 25.5. Africa Night @ Malmitalo, 2 keikkaa & afrikkalainen basaari, vapaa pääsy