Le Grand Tango: Sandås - Cellomania - Suolahti – Caisa Classequal

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Le Grand Tango -konsertti yhdistelee menevää pikkujoulutunnelmaa ja kaihoisia palkeiden huokauksia.

Le Grand Tango -konsertti yhdistelee menevää pikkujoulutunnelmaa ja kaihoisia palkeiden huokauksia.

Lavalle astelevat yhdessä ensikertaa bandoneon -taiteilija Henrik Sandås sekä juuri debyyttilevynsä julkaissut Cellomania. Viulusooloja taituroi mukana Caisa Classequal -sarjan taiteellinen suunnittelija Linda Suolahti.

Henrik Sandås tunnetaan ympäri Eurooppaa, Venäjää ja Etelä-Amerikkaa puhuttelevasta soittotyylistään ja ihastusta herättävistä tunteellisista tulkinnoista. Tämä argentiinalaisen tangon ja tango nuevo mestari taipuu lukuisissa yhtyeissään myös barokkimusiikkiin, uuteen musiikkiin sekä improvisaatioon. Hän on yksi Suomen kysytyimmistä tango nuevo –spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin säveltämiselle, sovittamiselle ja orkestroinnille. Tämän illan sovitukset ovatkin Henrikin käsialaa.

Cellomania on suomalaisten huippusellistien Jaani Helanderin ja Lukas Stasevskijn perustama yhtye, joka soittaa covereita pop- ja rock-musiikista, peli- ja elokuvamusiikista sekä omia sävellyksiään. Cellomanian virallinen ensiesiintyminen oli Helsingissä Allas Sea Poolin lavalla heinäkuussa 2020. Yhtyeen esikoisalbumi Mania Unleashed julkaistiin 15.10.2021 Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa.

Albumi sisältää covereita muun muassa ABBAn, Musen, Maroon5:n ja Black Sabbathin hittikappaleista, Jarkko Riihimäen uuden raikkaan sovituksen Astor Piazzollan Libertangosta, sekä Jaani Helanderin ensimmäisen sävellyksen Nocturne Op.1.

Jaani Helander on Helsingin kaupunginorkesterin sellisti, Sibelius-Akatemian opettaja sekä Helsinki Chamber Music Festivalin perustaja ja taiteellinen johtaja. Hän voitti toisen palkinnon vuoden 2010 Turun sellokilpailussa ja on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja orkesterimuusikkona 20 maassa.

Lukas Stasevskij voitti neljännen palkinnon kansainvälisessä Witold Lutoslawski -kilpailussa Puolassa 2011 ja on konsertoinut ympäri maailmaa New Yorkin Lincoln Center -kvintetin kanssa. Hän on myös perustamansa pelimusiikkiorkesteri Game Music Collectiven taiteellinen johtaja.

Monipuolisuudestaan tunnettu viulisti Linda Suolahti on aina valmiina hyppäämään ennakkoluulottomasti niin kamarimuusikon, konserttimestarin, orkesterimuusikon, solistin, konserttivetäjän, juontajan kuin taiteellisen suunnittelijan rooliin.

Linda on taidemusiikin tasa-arvon asiaa ajavan Kokonaisen festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja.

Sulje