Valokuva Helsinki Early Music Festival (c) Bengt Wanselius

Le Roi Soleil - Helsinki Early Music Festival

Bernhardinkatu 4, 00130 Helsinki
Saksalainen kirkko

Drottningholmin barokkiyhtye vierailee Helsinki Early Music Festival-festivaaleilla ohjelmalla, joka esittelee Ludvig XIV:n

Drottningholmin barokkiyhtye vierailee Helsinki Early Music Festival-festivaaleilla ohjelmalla, joka esittelee Ludvig XIV:n eli Ludvig Suurena tai yksinkertaisesti Aurinkokuninkaana tunnetun Ranskan hallitsijan aikaista musiikkia. Aurinkokuninkaan ympärillä vaikutti laaja joukko merkittäviä poliittisen, sotilaallisen ja kulttuurisen kentän henkilöitä. Yhtyeen valitsema ohjelma esittelee muutamia aikakauden erittäin tunnettuja mutta myös joitakin pimentoon jääneitä säveltäjiä. Illan säveltäjänimiä ovat esimerkiksi Jean-Philippe Rameau, François Couperin, Philidor ja Marin Marais, joilta kuullaan sekä solistisempia että kamarimusiikillisia teoksia.

Drottningholmin barokkiyhtye perustettiin vuonna 1971, ja sillä on ollut vuosien saatossa mittava vaikutus ruotsalaiseen vanhan musiikin kenttään. Lisäksi Drottningholmin barokkiyhtye on yksi vanhimmista ellei jopa pisimpään vaikuttanut vanhan musiikin kokoonpano Euroopassa. Orkesteri juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan lukuisin konsertein Tukholmassa, mutta iloitsee myös päästessään konsertoimaan Helsinkiin. Vaikka jäsenet ovat vaihtuneet aikojen saatossa, sama into tutustua niin uusiin kuin piiloon jääneisiin salaisuuksiin – joista osa kuullaan myös tässä vierailukonsertissa – on yhä erittäin vahvasti läsnä yhtyeessä.

Rameau - F. Couperin - Philidor - Marais

Drottningholmin barokkiyhtye

Kesto: 1 t 30 min (sis. väliajan) 

8.10. klo 19.00-20.30 

Saksalainen kirkko, Unioninkatu 1

Liput 20€/30€/50 €, fibo.fi/kauppa

Sulje