Les Zerkiens: Under the table – Sous la table – Pöydän alla – Esitys + työpaja

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Installaation, esityksen ja työpajan muodostamassa kokonaisuudessa maailmaa havainnoidaan illallispöydän alta. Minkälaisia tarinoita tästä piilopaikasta käsin syntyykään?

Installaation, esityksen ja työpajan muodostamassa kokonaisuudessa maailmaa havainnoidaan illallispöydän alta. Minkälaisia tarinoita tästä piilopaikasta käsin syntyykään?

Me kaikki muistamme lapsuudesta, kuinka hauskaa oli ryömiä pöydän alle ja kuunnella salaa aikuisten juttuja illallispöydässä. Välillä kuulimme muminaa, välillä yksittäisiä sanoja haarukoiden, veitsien ja lusikoiden kolistessa lautasilla. Maatessamme pehmeällä matolla piilopaikassamme loimme kuulemastamme omia mielikuvitustarinoita.

Esityksessä lapset ja aikuiset ryömivät yhdessä ison pöydän alle, jonka kansi muodostuu laajasta kuvaruudusta, jota koristaa varjokuva kauniista kukkamaljakosta. Yhtäkkiä kello soi ja pöytää aletaan kattaa kiireen vilkkaa. Piilossa pöydän alla katsojat seuraavat pöydän täyttymistä astioista, ruokatarjoiluista ja pikkuhiljaa varsin kummallisista asioista. Päivän ruokalistalla on hulluttelua ja runollisuutta, ja nautinnon hetket ovat täynnä onnea.

Työpajaosuudessa matalilla pöydillä on tarjolla kokoelma varjokuvia, joita lapset ja aikuiset voivat käyttää ja kokeilla varjotarinoita esityksen tapaan. Vuorotellen he voivat asettua pikku pöydän alle ja seurata toisen tarinaa.

Annantalon juhlavuoden vieraaksi saapuu Belgialainen Les Zerkiens -ryhmä, joka vieraili ensimmäistä kertaa Bravo! -festivaalilla vuonna 2004, sitten vuonna 2020, jolloin vierailu jäi koronan jalkoihin.

Under the table – Sous la table – Pöydän alla on installaatio Annantalon toisen kerroksen näyttelytilassa, sekä siihen liittyvä esitys- ja työpajakokonaisuus kolmena päivänä.

Installaatio on avoinna Annatalon aukioloaikoina 25.11.–4.12.

Esitykset ja työpajat:
pe 25.11. klo 9.30, 10.30, 11.45, 15.30 ja 16.30
la 26.11. klo 10.30, 11.30, 13.00, 14.00 ja 15.00
su 27.11. klo 10.30 ja 11.30

Ilmoittautuminen esitys- ja työpajakokonaisuuteen tapahtuu osoitteessa: annantalo.fi.

Esitys nähdään Annantalon juhlasalissa, työpaja toteutetaan toisen kerroksen pohjoisessa lasipäädyssä, installaation puitteissa.

Sanaton esitys, työpaja englanniksi
Kesto: 15+15 minuuttia
Ikäsuositus: 6kk+