Valokuva Minna Tarkka

LIVE STREAM | Keskuspuistoarkistot ja Hoivan verkostot

Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Maunula-talo

Tapahtuma esittelee Keskuspuistoarkistot- ja Hoivan instituutti -projektit.

Helsingin koronarajoituksista johtuen tapahtuma toteutaan suorana verkkolähetyksenä Maunula-talolta perjantaina 28.5. klo 15-16.30.

Esittelyssä suomen kielellä Maunulan yhteisölliset taideprojektit 2021:

Keskuspuistoarkistot – ensimmäisiä kokoelmia ja puheenvuoroja

Hoivan instituutti – Maunulan Sanomien erikoisnumeron julkistaminen

OHJELMA

15.00 Tervetuloa
15.10 Hoivan instituutti -projekti Maunulassa, Vienne Chan ja Minna Tarkka
15.45 Keskuspuistoarkistot – ensimmäisiä kokoelmia ja osallistumiskutsu
*Puistopolitiikkaa, Maunu Häyrynen
*Puro / Niitty / Liito-oravat
Pikselit puistossa (2016 yleiskaavaprotestien kokoelma)
*Pikselien rajamailla
*Ihmisketju
*Viisi pikseliä Keskuspuistoa
16.15 Osallistumiskutsut

Mukana ohjelmassa äänien ja kuvien kautta: Matti Arponen, Tony Ekman, Maunu Häyrynen, Susanna Pitkänen, Jorma Ryske, Sanni Seppo, Vappu Turunen ja Antti Viren.

Keskuspuistoarkistot
Keskuspuistoarkistot on yhteisöllisen arkistoinnin projekti, joka toteutetaan taiteilijoiden ja helsinkiläisten yhteisöjen kanssa. Projekti taltioi 110-vuotiaan kaupunkimetsän historiaa ja muutoksia kokoamalla yhteen sen moninaiset äänet ja näkökulmat.

Projektin toinen tuotantokausi alkaa taiteilija- ja osallistujakutsuilla. Kokoelmien kartuttaminen jatkuu läpi vuoden samalla kun aineistojen jakamiselle rakennetaan verkkoalustaa. Yhteistyössä ovat yhä mukana Susanna Ånäs ja Ali Akbar Mehta, ja uusia taiteilijoita kutsutaan avamaaan oma näkökulmansa puistoon.

Keskuspuistoarkistot-projekti on osa Framen Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmaa 2020-21 ja työ päättyy 27.5. keskusteluun saavutettavuudesta, toimijuudesta ja jaetuista resursseista.

Hoivan instituutti
Hoivan instituutti pohtii hoivan taloutta ja etsii hoivalle uusia talouden ja organisoitumisen muotoja yhdessä hoivaa tarvitsevien ja sitä antavien kanssa. Lähtökohtana on ajatus hoivasta verkostona, joka pitää yhteiskunnan toiminnassa: hoiva tulisi nähdä talouden perustavana arvona.

Projekti pilotoidaan Maunulassa 2021 talousmuotoihin erikoistuneen taiteilija Vienne Chanin kanssa. Projektin avaa 28.5. Maunulan Sanomien liitteenä julkaistava Hoiva-sanomat. Työ jatkuu vapaamuotoisilla keskusteluilla, roolipelipajoilla ja tapahtumilla.

Siirry verkkotapahtumaan 

Yhteistyössä: Maunula-talo

Sulje