LOPPUUNMYYTY: GA-20 (USA) – Raw, passionate and honest blues!

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Yhdysvaltalainen GA-20 on yksi mielenkiintoisimmista tulokkaista blues-genren puitteissa.

Yhdysvaltalainen GA-20 on yksi mielenkiintoisimmista tulokkaista blues-genren puitteissa.

HUOM! Keikka on loppuunmyyty.

Vuonna 2018 perustetun yhtyeen taustalta löytyvät bostonilaiskaverukset Pat Faherty ja Matthew Stubbs, joita yhdistää rakkaus perinteiseen raskaaseen bluesiin, R&B:hen sekä 50- ja 60-lukujen Rock&Rolliin. GA-20 täydentyi trioksi, kun siihen liittyi rumpali Tim Carman vuonna 2019.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa ”Lonely soul” lokakuussa 2019 ja se ponkaisi välittömästi Billboardin blues-listan kakkoseksi. Seuraava ”Live: Vol.1” -albumi vuodelta 2020 pani vielä paremmaksi nousten listaykköseksi nostaen samalla bändin suuremman yleisön tietoisuuteen. Viime vuonna GA-20 julkaisi Alligator Recordsille kolmannen albuminsa ”GA-20 Does Hound Dog Taylor: Try it… You Might Like It!”.

Yhtye ilmoittaa ainoaksi tavoitteekseen olla ”raaka, intohimoinen ja rehellinen niin lavalla kuin studiossa”. Vaikutteita Faherty ja Stubbs ovat hakeneet legendaarisilta artisteilta kuten Lazy Lester, J.B. Lenoir, Earl Hooker, Buddy Guy, Otis Rush ja Junior Wells. Nykymusiikissa kokemaansa aukkoa duo on osaltaan täyttänyt kirjoittaen ja esittäen rakastamaansa musiikkia modernissa muodossa.

Yhtyeen soundia on kuvailtu muun muassa näin: ”Tämä on musiikkia, joka matkaa ajan halki tuoden aineksia syntymänsä aikakaudesta ja muuttaen ne joksikin tuoreeksi. Likaista ja raakaa… ajatonta ja modernia.” (medium.com)

Matthew Stubbs tunnetaan muun muassa blues-legenda Charlie Musselwhiten pitkäaikaisena kitaristina. Hän on soittanut myös John Hammondin, James Cottonin, Junior Watsonin ja James Harmanin kanssa. Stubbsilla on myös oma instrumentaalista psych-rockia soittava The Antiguas -yhtye.

Sulje