LOPPUUNMYYTY | Vesikonsertti

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Kaikki maapallolla oleva vesi on ollut täällä aina – 4,5 miljardia vuotta. Vesi liittää kaikki yhteen: ihmiset ihmisiin ja muihin elollisiin ja elottomiin olioihin.

Kaikki maapallolla oleva vesi on ollut täällä aina – 4,5 miljardia vuotta. Vesi liittää kaikki yhteen: ihmiset ihmisiin ja muihin elollisiin ja elottomiin olioihin.

Vesikonsertti on äänitaiteilijoiden Juha Valkeapää ja Juhani Liimatainen sekä valo- ja videotaiteilija Pietu Pietiäisen yhteistyö, jonka lähtökohtana on vesi: Kaikki on vettä ja vedestä.

Vesikonsertissa soitamme vettä ruumiillamme, elektroniikalla, gongilla ja erilaisilla löytöesineillä. Pulputamme ja teemme nyrjähtäneitä rytmejä ja luuppeja. Emme kerro tarinoita vedestä. Me kuvittelemme, uneksimme ja kuuntelemme. Veden kanssa. Vesikonsertti on hymni, ylistyslaulu, vedelle, joka on kaiken elämän perusta.

Vesikonsertti kestää tunnin. Kaikki ääni- ja kuvamateriaali tuotetaan esitystilanteessa. Yleisö kelluu – loikoilee lattialla, patjoilla, matoilla, aurinko- tai säkkituoleilla. Ääni sulkee yleisön sisäänsä ja vesi heijastuu tilan kattoon.

Juha Valkeapää on äänitaiteilija ja esityksentekijä. Juhani Liimatainen on äänitaiteilija, äänisuunnittelija ja äänisuunnittelun professori emeritus. Pietu Pietiäinen on valo- ja videotaiteilija-suunnittelija.

Valkeapää ja Liimatainen tekivät Lintukonsertin 2018. Sitä on esitetty seitsemällä festivaalilla ja radiossa. Valkeapää ja Pietiäinen ovat työskennelleet moneen otteeseen vuodesta 2004 lähtien, muiden muassa Houkka Bros. -kokoonpanossa. Heidän viimeinen yhteistyönsä on installaatio Totuus Oulujärven Ärjänsaaressa elokuussa 2019 ja FLASH2-tapahtumassa Suomenlinnassa marraskuussa 2019.

Esiintyjät: Juha Valkeapää, Jussi Liimatainen, Pietu Pietiäinen
Idea: Juha Valkeapää
Tuotanto: Juha Valkeapään Ääni

Kesto: 1 h
Ikäsuositus: Teos sopii kaikenikäisille. Se vaatii tosin jonkin verran keskittymiskykyä.
Kieli: sanaton

Sulje