Valokuva Katja Tähjä

Lukulähettiläiden ilta

Kellosilta 9, 00520 Helsinki
Pasilan kirjasto

Pidätkö lukemisesta? Haluatko välittää lukuiloa muillekin? Tule mukaan lukulähettilästoimintaan!

Vapaaehtoiset lukulähettiläät tukevat Helsingissä lukuharrastuksen säilymistä lukemalla ääneen ikääntyneille tai muille, jotka tarvitsevat apua lukemisessa. Lukeminen tapahtuu esimerkiksi palvelutaloissa tai ikääntyneiden kotona.

Tapahtuma järjestetään Pasilan kirjaston auditoriossa. Tilaisuudessa uudet ja jo toiminnassa mukana olevat tapaavat. Saat vinkkejä ääneen lukemiseen sopivista kirjoista ja voit keskustella lukemiseen liittyvistä kysymyksistä ja kokemuksista. Lukulähettiläät tukevat lukuharrastuksen säilymistä lukemalla ääneen ikääntyneille palvelutaloissa.  Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä.

Illan aluksi pidetään uusille lukulähettiläille tarkoitettu koulutus vapaaehtoistoiminnan perusteista. Vertaistapaaminen uusille ja vanhoille lukulähettiläille klo 18.30 alkaen.

Ohjelma 

klo 17–18.30 vapaaehtoistoiminnan perusteet uusille lukulähettiläille 

klo 18.30–19.30 vertaistapaaminen uusille ja vanhoille lukulähettiläille 

Ennakkoilmoittautuminen ma 7.2. mennessä

sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 09 31085805 (ma-pe klo 9–15 välisenä aikana)

Ilmoitathan meille,  osallistutko vapaaehtoistyön koulutukseen sekä lukulähettilästapaamiseen vai pelkästään lukulähettilästapaamiseen? Kerro myös tuletko paikalle Pasilan kirjastoon vai osallistutko etänä Teamsin välityksellä, jotta voimme lähettää sinulle osallistumislinkin.              

Varauduthan tarvittaessa esittämään koronapassin, ohjeistamme etukäteen.