Valokuva Helsinki Kymp

Luonnon monimuotoisuus –tapahtuma: kasvinterveys, pölyttäjät ja kaupunkiluonto

Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
Keskustakirjasto Oodi

Keskustakirjasto Oodin Maijansali täyttyy luontopuheesta! Tule paikan päälle kuulemaan luonnon monimuotoisuuden edistämisestä tai seuraa live-lähetystä kotona.

Keskiviikkona 12.8. klo 16.30 – 19 keskustakirjasto Oodin Maijansali täyttyy luontopuheesta!

Tule paikan päälle kuulemaan eri alojen asiantuntijoita ja keskustelemaan siitä, miten luonnon monimuotoisuutta edistetään Helsingissä, miten voit itse parantaa pölyttäjien ja pörriäisten elinolosuhteita kaupunkiympäristössä, huomioida kasvien terveyden viljelypalstoilla ja kotipuutarhassa tai osallistua vieraslajien torjumiseen. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös etänä live-lähetyksen kautta.

Ennen Maijansalin tilaisuutta voit piipahtaa kasvinterveys- ja pörriäiskioskeilla Oodin ala-aulan pop-up-pisteillä jo klo 12 alkaen. Pop-up-pisteillä voit mm. kuvauttaa itsesi Hyönteishotellit2020 -kampanjan Pörde-hahmon kanssa, saada vinkkejä oman hyönteishotellin rakentamiseen ja ylläpitoon sekä tutustua tarkemmin esimerkiksi kasvien terveyteen vaikuttaviin asioihin.

Tapahtuma järjestetään osana YK:n kansainvälisen kasvinterveysvuoden ohjelmaa. Sen järjestää yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriö, Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala, luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, PÖLYHYÖTY-hanke, Ruokavirasto, Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Suomen ympäristökeskus.

Koronatilanteen ja turvavälien mahdollistamisen takia osallistujamäärä paikan päällä on rajattu 40 henkilöön ja tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon oheisen linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/EP/12BBB73BF05D18E0. Linkki live-lähetykseen julkaistaan myöhemmin facebook-tapahtumasivulla sekä osoitteessa https://mmm.fi/kasvinterveysvuosi2020.

OHJELMA

Tilaisuuden juontaa maa- ja metsätalousministeriön viestintäjohtaja Janne Impiö.

16.30 TAPAHTUMAN AVAUS: KASVINTERVEYSVUOSI2020 LUONNON HYVINVOINNIN EDISTÄMISEKSI
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö

16.40-17.45 LUONNON JA KASVIEN TERVEYS KAUPUNGISSA
• 16.40 – 17.00 Luonnon ja kasvinterveyden huomioon ottaminen kaupungin viheralueilla Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö Jussi Luomanen, Helsingin kaupunki
• 17.00 – 17.15 Vinkit kasvinterveydestä kotipuutarhureille
Ylitarkastaja Paula Lilja, Ruokavirasto
• 17.15 – 17.30 Viekas LIFE –hanke: Viekkaat vieraslajit vaativat viekasta toimintaa Vieraslajiasiantuntija Markus Seppälä, Suomen Luonnonsuojeluliitto
• 17.30 – 17.45 LUMO-toimintaohjelma: Luonnon monimuotoisuuden edistäminen Helsingissä Kaupunkiekologi Kaarina Heikkonen, Helsingin kaupunki

17:45 – 18:00 KAHVITAUKO

18.05-19.00 KUKOISTAVA KAUPUNKI TARVITSEE PÖLYTTÄJIÄ
• 18.05 – 18.25 Pölyttäjien määrä Suomessa ja mesipistiäisten elinolosuhteet
Hyönteistutkija Juho Paukkunen, luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus
• 18.25 – 18.45 PÖLYHYÖTY-hanke ja pörriäisten laskeminen
Tutkija Janne Heliölä, Suomen ympäristökeskus
• 18.45 – 19.00 Hyönteishotellit pörriäisten majapaikkoina
Kasvinterveyspäällikkö Marja Savonmäki ja viestintäasiantuntija Mervi Laitinen, maa- ja metsätalousministeriö


Sulje