Valokuva Leipäteatteri (c) Jalmari Savolainen, Jussi Järvilehto

Maailmanloppu koittaa, Vanja-eno

Leipäteatteri esittää Maailmanloppu koittaa, Vanja eno -esityksen Bokvillanin huvilan puutarhassa tänä kesänä.

Leipäteatteri esittää Maailmanloppu koittaa, Vanja eno -esityksen Bokvillanin huvilan puutarhassa tänä kesänä.

Voinitskin ja Sonjan tekohengittämä huvipuisto vetelee viimeisiään. Mediamoguli Serebrjakovin yrityskonsernia uhkaa vakavat syytteet. Lääkäriksi kouluttautunut Astrov pelkää tulevaisuuden puolesta. Samaan aikaan lähenevä ekokatastrofi tahtoo viedä uskon valoisasta tulevaisuudesta.

Joukko elämäänsä turhautuneita ihmisraunioita saapuu viettämään Vera Petrovnan hautajaisten yksivuotispäivää vanhalle huvilalle, jota koristavat enää vain särkyneet muistot ja hylätyt unelmat. Tapahtuu maailmojen yhteentörmäys, ja siinä ristitulessa ei kukaan ole turvassa. Aikanaan kaihotaan menneisyyteen, kun mitään hyvää huomisesta ei tahdo löytyä. Sanotaan vain: “täytyy elää, täytyy tehdä työtä.”

Anton Tšehovin ekoklassikko Vanja-enosta inspiroitunut näytelmä pohtii ihmisen asemaa maailmanlopun keskellä. Tämä on esitys vääjäämättömästä, murroksista ja murtumista, vastakaiuttomasta rakkaudesta sekä tulevista mahdottomista.

Maailmanloppu koittaa, Vanja-eno on osa Eero Leichnerin Maailmanloppu-trilogiaa, jonka aiemmat osat ovat “LOKKI – Esitys masennuksesta” sekä “Komeetta”. Esityksen katsominen ei vaadi sarjan aiempien osien tuntemusta.

Bokvillan, puuterha

7.-28.7.2022

Esitykset: 

7.7. / 11.7. / 12.7. / 13.7. / 14.7. / 18.7. / 19.7. / 20.7. / 21.7. / 22.7. / 25.7. / 26.7. / 27.7. / 28.7. klo 19

Liput 10-25€, kesto n. 3 h sis. väliajan

Suositellaan 12 v. täyttäneille

Sulje