Magdalena Sofia | Skábma Pieski | Ajak Majok – Kairos X URB22

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

to be in perpetual dawn -näyttelyn puitteissa nähdään Magdalena Sofian, Skábma Pieskin ja Ajak Majokin esitykset rituaaleista, unelmista ja vapauden kaipuusta.

to be in perpetual dawn -näyttelyn puitteissa nähdään Magdalena Sofian, Skábma Pieskin ja Ajak Majokin esitykset rituaaleista, unelmista ja vapauden kaipuusta.

Magdalena Sofia – Resonanssirituaali
Resonanssirituaali on liminaalinen, transsendenttinen tila, paikka, jossa tutkitaan transsin tilaa rituaaliasetusten kautta. Se on tila tutkia lukemattomia tapoja, kuinka aito ihmisen ilmaisu ilmenee omien äänilinssiemme kautta.

Magdalena Sofia on saanut inspiraationsa musiikin parantavista terapeuttisista puolista ja äänen voimasta, joka vaikuttaa ihmisen psyyken tunnemaisemiin. Magdalena aloitti klassisen musiikin taustalla, laulaen Suomen Kansallisoopperassa 6-vuotiaana ja myöhemmin opiskeli musiikillisia perinteitä, joiden juuret ovat vuorovaikutuksessa luonnon kanssa.

Skábma Pieski – Snahpastanbottoš
Snahpastanbottoš on unelmoimisen hetki, joka ottaa voiman tästä todellisuudesta, jota elämme. Päiväuni valkoisesta cis-heteronormatiivisesta patriarkaatista. Päiväuni kolonialismista ja kapitalismista. Päiväuni kaikista näistä haitallisista voimarakenteista. Unelma ja uninen hetken aikaa.

Máret Ásllat Ivvár Ovllá Nilla Skábma, Skábma Pieski on esiintyvä taiteilija Deanuleahkista, Saamen Suomen puolelta ja opiskelee tanssia Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Taiteessa hän on kiireinen risteävien feminististen käytäntöjen, dekolonisoinnin ja asioiden hämmentämisen kanssa. Pieski oli Sápmi Pride 2021 -tapahtuman pääjärjestäjä Ohcejohkassa.

Ajak Majok – Untitled
Teoksessaan Majok keskittyy eläviin ja kuviteltuihin kokemuksiin mustista ja ruskeista ruumiista kolmessa Suomen kaupungissa, joissa hän on asunut. Majok lähestyy taidettaan puheen, kirjoitetun sanan ja tanssin kautta.

Ajak Majok on monitieteinen taiteilija, joka työskentelee projektissa, joka kysyy:

mitä jos olisin vapaa?

Kolme esitystä, max. 30 henkilöä yleisössä