Valokuva Maria Baric Company (c) Ahti Kannisto

Maria Baric Company: Valon juhla

Porttitie, 00940 Helsinki
Kontulan kelkkapuisto

Valon juhla rakentuu Maria Baric Companyn rakastetun tuliteatterin ympärille.

Valon juhla rakentuu Maria Baric Companyn rakastetun tuliteatterin ympärille. Illan hämärtyessä tulisirkuksella ja tulinukketeatterilla maustettu esitys valaisee ympäristön säkenöiväksi valo- ja tulitaiteen estradiksi. Illassa nähdään Maria Baric Companyn palkittu tuliteatteriteos, Ave Fenix. 

Suomessa ja maailmalla ihastusta herättäneen sekä Suomessa, Kanadassa ja Kuubassa palkitun musiikillisen ulkoilmateoksen visuaalisuus kietoutuu elävän tulen ympärille. Kerrotaan, että kaunis feenikslintu lentää apuun, kun apua kipeimmin tarvitsee. Mutta mitä tapahtuu, kun lintu itse ajautuu avun tarvitsijaksi? Musiikillinen nuotiotarina tarujen ihmellisestä tulilinnusta toteutetaan tulinukketeatterin ja tulisirkuksen keinoin.

Ennen Ave Fenix tuliteatteriesitystä yleisöllä on mahdollisuus vierailla työpajapisteellä kirjoittamassa tulilinnulle oma salainen viesti. Viestit kirjoitetaan tai piirretään punaisille sydämen muotoisille paperilappusille, jotka sinetöidään taittelemalla ne kiinni, jolloin sydänviesti muuttuu kyyneleen muotoiseksi. Kyyneleen sisään voi kätkeä sellaisia pieniä tai suuria suruja, murheita, harmeja tai huolia joista haluaa päästää irti. Feeniks-linnun kannettavaksi jätettyjä viestejä ei lueta, vaan ne asetetaan tulilinnun rautaiseen sydämeen, jossa ne esityksen aikana syttyvät liekkeihin ja palavat tuhkaksi symbolisoiden uutta voimaa mennä elämässä eteenpäin, vaikeuksista huolimatta. 

Kelkkapuisto, Kontula

1.10.2022 klo 18

Vapaa pääsy, kaikenikäisille, kesto 1,5 h

Yleisö voi halutessaan osallistua Valon juhlan juhlistamiseen tuomalla mukanaan oman ulkotulen ja sytyttämällä sen aukiolle muiden ulkotulien joukkoon. 

Sulje