Marja Rautakorpi ja Duo IhanUus: Souvenirs

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Flamencotanssija Marja Rautakorpi sekä sello ja kitara -duo Duo IhanUus sukeltavat yhdessä tangon maailmaan.

Flamencotanssija Marja Rautakorpi sekä sello ja kitara -duo Duo IhanUus sukeltavat yhdessä tangon maailmaan.

Konsertin ohjelmisto rakentuu uuden ja vanhan sekä kotimaisen ja kansainvälisen tangon vuoropuhelulle. Sen keskiössä on kahden pirkanmaalaisen säveltäjän Ilkka Hammon ja Tuomas Turriagon tilausteokset.

Hammon Souvenirs on Duo IhanUudelle sävelletty viisiosainen teos, jossa tangoa lähestytään ikään kuin alkuperäistä tyyliä etäämmältä muistellen. Turriagon teos puolestaan tuo tanssin ja musiikin jo lähtökohtaisesti erityisellä tavalla dialogiin, sillä se on sävelletty tanssille, sellolle ja kitaralle.

Kotimaisten teosten rinnalla kansainvälistä puolta edustavat italialaiset, espanjalaiset ja argentiinalaiset tangot tunnetuilta säveltäjiltä Bellafronte, Albéniz sekä Astor Piazzolla, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Marja Rautakorpi on suomalainen flamencotanssija, joka työskentelee flamencon parissa uusia yhteyksiä etsien niin kehollisesti kuin musiikillisesti. Hänen työnsä kiteytyy kolmeen teesiin: tanssija on muusikko, tanssi on dialogia ja taiteiden välinen yhteistyö on aina raikas mahdollisuus.

Teesien johdattelemana Rautakorpi toimii konserttisarjassa työryhmän perkussionistina ja tanssijana syventäen kuulijan konserttielämystä kehollisuudellaan ja vahvalla läsnäolollaan.

Duo IhanUus eli Hanna Kilpinen (sello) ja Olli Hyyrynen (kitara) on jo parinkymmenen vuoden ajan vienyt musiikkia myös konserttisalien ulkopuolisiin ympäristöihin, kuten palvelutaloihin, psykiatrisiin sairaaloihin, kehitysvammaisten  asumisyksiköihin, kahviloihin ja gallerioihin.

Perinteinen espanjalainen sellolle ja kitaralle sävelletty ohjelmisto on duolle laajasti tuttua ja mieluista. Muusikot ovat iloisia, että tämän vuoden ohjelmistossa on myös aikamme pirkanmaalaisten säveltäjien teoksia.

Kesto: 2 t
Kieli: suomi