Valokuva Suomen Urheilumuseo (c) Tomi Parkkonen

Menneen talven lumet

Paavo Nurmen tie 1, Olympiastadion, 00250 Helsinki
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO

Urheilun voimalla ilmastonmuutosta vastaan? Missä, millä ja miten kohotetaan sykettä, on merkitystä. Urheilu ja liikunta jättävät monenlaisia jälkiä ympäristöön

Urheilun voimalla ilmastonmuutosta vastaan? Missä, millä ja miten kohotetaan sykettä, on merkitystä. Urheilu ja liikunta jättävät monenlaisia jälkiä ympäristöön ja yhteiskuntaan. Matka kestävämpään liikuntakulttuuriin on jo alkanut.

 

Menneen talven lumet -näyttely käsittelee urheilun roolia ilmastonmuutoksessa ja kestävässä kehityksessä. Ovatko suomalaiseen urheilu- ja liikuntakulttuuriin olennaisesti kuuluva lumi ja jää sulamassa pysyvästi ihmisten oman toiminnan vuoksi? Näyttelyn teemoja ovat luontoliikunta, rakennukset, kentille kulkeminen sekä arjen teot yksilöistä yhdistyksiin ja yrityksiin.

 

Sisällöt herättävät pohtimaan omaa urheiluun ja liikuntaan liittyvää toimintaa ympäristön näkökulmasta. Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee ajamaan kaupunkipyörällä ja tuottamaan tuulta purjeveneille sekä tutustumaan erilaisiin tekonurmiin ja pelaamaan jalkapalloa kaverin kanssa.

 

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto

25.11.2022–27.8.2023

 

Ma-ti & pe klo 10-18

Ke-to klo 10-17

La-su klo 11-17

 

Sisäänpääsy 10/15€, alle 18-v. ilmaiseksi