Minäkö hullu? -draamaesitys

Aleksanterinkatu 14-18, 00170 Helsinki
Helsingin kaupunginmuseo

Mitä taiteilijuus on ja mitä se vaatii? Kulkevatko nerous ja hulluus käsi kädessä? Kuka tämän…

Mitä taiteilijuus on ja mitä se vaatii? Kulkevatko nerous ja hulluus käsi kädessä? Kuka tämän määrittelee? 

Mielenterveystoipujien tuottamasta materiaalista syntynyt immersiivinen Minäkö hullu? -museoteatteriteos pureutuu luovuuteen ja mielenterveyteen kuljettaen kokijansa Rikki – kun mieli särkyy -näyttelyn maailmaan Nikkilän todellisten ja kuvitteellisten hahmojen saattamana.

Teos pohjautuu Nikkilän psykiatrisen sairaalan potilaina olleiden kirjailijoiden L.Onervan, Uuno Kailaan ja Elmer Diktoniuksen runoihin ja kirjoituksiin, sekä tämän päivän mielenterveystoipujien kokemuksellisiin teksteihin, jotka ovat syntyneet näyttelyesineistön innoittamina.

Ilmoittautuminen esitykseen tästä linkistä.

Taiteen Sulattamon Minäkö hullu? -museoteatteriteos on toteutettu yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Teoskokonaisuuden valmistamisen ovat mahdollistaneet Taiteen edistämiskeskus, Tukilinja ja Koneen Säätiö.

Käsikirjoitus: Helena Ryti ja Taiteen Sulattamon työryhmä Ohjaus ja dramaturgia: Helena Ryti Näyttelijät: Helena Ryti, Ritva Sorvali ja Eveliina Lafghani Tuotanto: Taiteen Sulattamo ry Tuottajat: Sandra Beech, Aliisa Lehtonen, Minni Turtiainen

Esitykset

  • Torstai 28.4. klo 17.00–18.00
  • Keskiviikko 4.5. klo 17.00–18.00
  • Lauantai 7.5. klo 14.00–15.00
  • Keskiviikko 11.5. klo 17.00–18.00

Esitys suomeksi

Taiteen Sulattamo ry

Taiteen Sulattamo ry on taide- ja mielenterveysjärjestö, joka tuottaa taiteen ammattilaisten kanssa mielenterveystoipujien mielen hyvinvointia ja toipumista tukevaa taidetoimintaa ja taideproduktioita, sekä tekee taiteen keinoin työtä mielenterveyden haasteiden stigmatisoinnin vähentämiseksi. Taiteen Sulattamo tuottaa ammattitasoista taidetta saattamalla taiteilijat ja mielenterveystoipujat yhteen luomaan moniäänisiä taiteellisia teoksia ja produktioita. Sulattamon erityispiirre taidetta tuottavana organisaationa on tasa-arvoinen työskentelytapa toipujien ja taiteilijoiden kesken.

Lisätietoa: <u>www.taiteensulattamo.fi</u>