Mitä kuuluu? – Äänityöpaja nuorille

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Nuorille suunnattu kolmen päivän työpaja on osa Stoan galleriassa tammikuun lopussa avautuvaa Jälki-näyttelykokonaisuutta.

Nuorille suunnattu kolmen päivän työpaja on osa Stoan galleriassa tammikuun lopussa avautuvaa Jälki-näyttelykokonaisuutta.

to 6.1 klo 17.00-20.00
la 8.1 klo 11.00-17.00
su 9.1 klo 12.00-18.00

Työpajassa tutustutaan äänitaiteen tekemiseen ja työskennellään lainaan saatavalla äänityslaitteella ja tutustutaan sen mahdollisuuksien hyödyntämiseen.

Työpajan aikana opitaan havainnoimaan omaa ympäristöä kuuloaistin avulla, lisäksi syvennytään äänityslaitteen käyttöön ja äänisuunnitteluun. Lausuttu teksti, nauhoitetut äänet ja rytmit toimivat yhdessä sekä erikseen ääniteoksen mielleyhtymien sekä aistien herättäjinä. Ohjaajina tuemme työpajalaisia löytämään ja vahvistamaan omia äänikulttuureitaan ja tuomaan niitä esille.

Viikonlopun aikana keskitymme kuuntelemaan tilojen, paikkojen ja asioiden ääniä, teemme nauhoituksia erilaisin tekniikoin, kuuntelemme ja keskustelemme äänitysten luomista tunnelmista ja mielikuvista. Sään salliessa teemme äänityksiä myös ulkotiloissa.

Lopuksi teemme lyhyet kuunnelmat, joissa käytetään työpajan aikana opittujen tekniikoiden pohjalta luotuja äänimateriaaleja ja äänitetään tarpeen mukaan uusia sisältöjä. Työpajalaiset saavat tehdä kuunnelmat joko yksin, pareittain tai pienissä ryhmissä.

Ohjaajat auttavat suunnittelussa ja tekevät viimeisenä työpajapäivänä äänieditoinnin työpajalaisten suunnitelmien pohjalta. Kuuntelemme lopuksi yhdessä lyhyet kuunnelmat ja pohdimme, mitä olemme mahdollisesti kurssilla oivaltaneet äänitaiteesta. Kurssin jälkeen ohjaajat toimittavat työpajalaisille heidän kuunnelmansa sähköisesti.

Työpajalaisten luvalla kuunnelmien on mahdollista olla osana Jälki-näyttelyä Stoan galleriassa helmikuun 2022 ajan.

Työpajan ohjaajat ovat Lin Da, Amita Kilumanga, Veera Lamberg ja Jyri Pirinen

Työpaja on maksuton ja suunnattu 12–18-vuotiaille. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita.

Jos mahdollista, tuo omat kuulokkeet.

Opetuskieli: suomi, tarvittaessa englanti.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: 20.12.2021 mennessä Veera Lambergille sähköpostitse osoitteeseen [email protected]
Max. osallistujamäärä: 10 hlöä (paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä)

Tuotanto: Esitystaiteen seura, Lin Da & Stoa

IG: @liveartsociety
FB: Esitystaiteen seura