Muska & Yhtye: Kirka 70 v. Tribute

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Kirka olisi täyttänyt 22.9.2020 70 vuotta. Juhlakonserteilla Muska Babitzin yhtyeineen haluaa kunnioittaa veljensä muistoa ja hänen musiikkiaan.

Kirka olisi täyttänyt 22.9.2020 70 vuotta. Juhlakonserteilla Muska Babitzin yhtyeineen haluaa kunnioittaa veljensä muistoa ja hänen musiikkiaan.

Muskan lisäksi lauluja tulkitsee Kai Jämsä timantinkovan yhtyeen säestämänä.

Vuonna 1967 vain 17-vuotias Kirka Babitzin ponkaisi kertaheitolla listojen kärkeen Hetki lyö -biisillä, joka oli käännösversio jenkkiläisen The McCoys-yhtyeen kappaleesta Beat The Clock. Tätä ennen Kirka oli keikkaillut muun muassa The Creatures -yhtyeen laulusolistina, jonka rumpalina oli Remu Aaltonen.

Hurjan suosionsa myötä taustabändiksi vaihtui The Islanders, ja hitit seurasivat toisiaan: Leijat, Ehkä suukon antaa saan, ja niin edelleen. Keikoilla kuultiin rankempaakin materiaalia, kuten myös 1969 julkaistulla ensimmäisellä albumilla joka oli live-taltiointi Kirka Keikalla. Ohjelmistossa oli tuolloin muun muassa Little Richardia, James Brownia ja Ray Charlesia.

70-luvun suuria hittejä olivat Venus ja Varrella Virran. 80-luvulla listojen kärkeen nousivat Kahden hullun matka ja Soitin vain, kun taas sua kaipaan. Vuonna 1984 Kirka edusti Suomea Euroviisuissa sijoittuen yhdeksänneksi kappaleella Hengaillaan. Vuonna 1988 Kirka voitti Syksyn Sävelen laululla Surun Pyyhit Silmistäni.

Koko 90-luku oli suuren suosion ja lukuisten hittien aikaa ja vuosikymmenen loppupuolella Mestarit (Kirka, Hector, Pave Maijanen, Pepe Willberg) rikkoivat katsojaennätyksiä kautta maan. 2000-luvulla 50-vuotiskiertueen myötä sekä vanhat että uudet hitit nousivat listoille. Vuonna 2005 julkaistu Elämääni eksynyt -albumi jäi Kirkan viimeiseksi hänen menehdyttyä sairauskohtaukseen tammikuussa 2007.

Kesto n. 2h, sis. väliajan.