Nagwetch – Little Sun & Something like Home – Etno – Folk Station

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Klubi-illoissa kansanmusiikki kohtaa modernit ilmaisukeinot. Tällä kertaa vaikutteet kumpuavat Amerikan alkuperäisväestöltä ja arabimusiikista.

Klubi-illoissa kansanmusiikki kohtaa modernit ilmaisukeinot. Tällä kertaa vaikutteet kumpuavat Amerikan alkuperäisväestöltä ja arabimusiikista.

Nagwetch – Little Sun

Nagwetch ”Little Sun” (pieni aurinko) kutsuu sinut tutkimaan Amerikan alkuperäiskansojen maailmankatsomusta (World View) kanadalaisten métis- ja wabanaki-juuriensa innoittaman musiikkielämyksen avulla.

Nagwetch luo ystävänsä Juha Jokirannan kanssa ainutlaatuisen ja hartaan tunnelman syvällisten, henkisten laulujen, amerikkalaisten alkuperäiskansojen perinteisten huilun ja rummun sekä ambient-äänimattojen ja luuppien yhdistelmän avulla. Yhdessä he muodostavat innoittavan ja luovan nykyisyyden sulauttamalla menneen ja tulevan.

SOMETHING LIKE HOME

Something like home -yhtyeen kanssa Nemat palaa perheensä juurille ja keskittyy musiikin lahjaan elämässään parantavana inspiraation lähteenä. Something like home tutkii rakkauteen ja myötätuntoon pohjautuvan yhteisymmärryksen löytymisen vaikutusta perheenjäsenten välisiin suhteisiin, etenkin jos he ovat toipumassa sodan traumoista.

Kappaleiden juuret juontuvat Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta peräisin olevaan perinteiseen arabialaiseen musiikkiin, etenkin sellaiseen, joka noudattaa egyptiläisen ja libanonilaisen koulukunnan estetiikkaa.

Sävellykset ovat saaneet vaikutteita arabialaisten laulujen sanoituksista sekä toistuvista ja koristeellisista rytmisistä sykleistä. Innoitusta ne ovat saaneet kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta musiikin tekemisessä ja erilaisten perinteiden esittämisessä.

Nemat Battah (PS/JO): sävellys, laulu ja oud
Teemu Mustonen (FI): perkussiot
Oscar Beerten (CO/BE): viulu
Nathan Riki Thomson (AU): kontrabasso
Anna-Sofia Anttonen (FI): saksofoni
Juulia Salo (FI): kantele ja laulu
Veli Kujala (FI): harmonikka
Devina Boughton (US): trumpetti
Ra’ed Al-Zaben (JO): lyriikat
Mohammed Moe Mustafa (PS/KW/JO): videokuva ja visuaalit
Hind Jaal (JO): kuvitus

Etno – Folk Station on klubisarja, joka kutsuu kuulijan matkalle ajassa taaksepäin. Klubilla esi-isien perinteinen musiikki rikastuu monipuolisilla ja nykyaikaisilla ilmaisukeinoilla.

Kesto 2 t + väliaika
Ikäsuositus 15 v ylöspäin
Kieli: suomi, englanti
Liput sisältää palvelumaksu

EFS-klubi-illat:
18.9. Dream Timeless & Anemelo
16.10. Wabanag & Marjo Smolander – Cosmologies
20.11. Nagwetch – Little Sun & Something like Home
11.12. Wabanag & Riina Hosio & J-P Piirainen – Vakaa yhteys / Stable Connection

Sulje