Naivní Divadlo Liberec: TSUKU. TSUKU. TUUT. HAU! Junista ja koirista. – SAMPO Festivaali Stoassa

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Tšekkiläisen nukketeatterin sanaton esitys nuorimmille lapsille, kaikille rautateistä innostuneille ja intohimoisille koiran ystäville.

Tšekkiläisen nukketeatterin sanaton esitys nuorimmille lapsille, kaikille rautateistä innostuneille ja intohimoisille koiran ystäville.

Olipa kerran poikakoira. Ja olipa kerran tyttökoira. Poikakoira on vartioinut puutarhaansa kaiket päivät, ja tyttökoira juoksi vapaana puutarhan aidan takana, kunnes omistaja kutsui koiraansa viheltämällä. Ja kuten usein tapahtuu, myös koirien elämässä, nämä kaksi ihastuivat toisiinsa, vaikka aidan korkeat laudat pitivätkin heitä erossa. Mutta tyttökoira ei halunnut mennä tuntemattomaan puutarhaan, eikä poikakoira voinut lähteä takapihaltaan…

Esitystä varten tehdyllä näyttämöllä rakennetaan vähitellen suurta rautatietä ja kerrotaan tarina koirasta, joka päättää voittaa tuntemattoman pelon ja löytää tyttökoiraystävänsä. Koira lähtee matkalle kohti suurta junaseikkailua. Rakkauden etsimismatkallaan hän saa paljon uusia koiraystäviä, jotka auttavat häntä hänen pyrkimyksissään.

Ikäsuositus: 2,5+
Kesto: 40 min
Esitys on sanaton.

Naivní Divadlo Liberec, Liberecin Naiivi Teatteri perustettiin vuonna 1949, jolloin se oli yksi ensimmäisiä ammattinukketeattereita entisessä Tšekkoslovakiassa. Vaikka sen linja on vaihdellut vuosien varrella, se on pysynyt sekä yleisön että ammattilaisten mielissä hyvin laadukkaana tšekkiläisenä nukketeatterina. TSUKU. TSUKU. TUUT. HAU! (ŠŠŠŠ. ŠŠŠŠ. HŮŮŮ. HAF! / CHOO. CHOO. WHISTLE. WOOF!) on saman tekijätiimin käsialaa, jonka Lammas, joka putosi taivaalta nähtiin ensimmäisellä SAMPO Festivaalilla vuonna 2017.

Esitys on osa kansainvälisen nukketeatterifestivaali SAMPOn ohjelmistoa. Vuonna 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty festivaali on yksi Suomen suurimpia nukketeatteritapahtumia ja kokoaa yhteen alan suomalaisia ja kansainvälisiä ammattilaisia ja yleisöjä. Festivaali on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille.

Ammattilaisille festivaali toimii esitys-, koulutus-, ja kohtaamispaikkana, jossa esitykset, työpajat, keskustelut ja taiteilijatapaamiset avaavat nukketeatteritaiteen eri puolia. Eri-ikäisille katsojille tapahtuma tuo näkyviin rikkaan tyylikirjon ja monet tekijät.

Liput 15 €: https://nukketeatterisampo.fi/esityskalenteri/
Varaukset ja tiedustelut: 020 735 2235, [email protected]

Sulje