Nexon luovan kirjoittamisen ryhmä

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Nexo Creative Writing -ryhmä tarjoaa turvallisen, rohkean ja kannustavan tilan aloitteleville ja kokeneemmillekin kirjoittajille, jotka haluavat tutustua luovan kirjoittamisen perusteisiin.

Nexo Creative Writing -ryhmä tarjoaa turvallisen, rohkean ja kannustavan tilan aloitteleville ja kokeneemmillekin kirjoittajille, jotka haluavat tutustua luovan kirjoittamisen perusteisiin.

Ryhmän yhteinen kieli on englanti, mutta ryhmässä voi kirjoittaa joko englanniksi, suomeksi tai espanjaksi.

Huom. Ryhmään on ilmoittauduttava etukäteen. Hakuaika syksyn ryhmään on 1.–15.8.2021. Ohjeet hakemiseen löytyvät Nexon sosiaalisesta mediasta (Instagramissa @nexocreativewriting ja Facebookissa Nexo Creative Writing).

Tapaamisissa paneudumme luovaan kirjoittamiseen yhdessä ryhmänä ja annamme ajatusten virrata luovuutta herättävien harjoitusten parissa. Käytämme omia tarinoitamme luovan kirjoittamisen työkaluna: sukellamme muistoihimme, mielikuvitukseemme ja opimme havainnoimaan ympäristöä tarkemmin. Tapaamisten tavoitteena on löytää yhteys omaan luovaan työhön ja kirjoittamiseen päivittäisenä voimavarana. Osa tapaamisista on lukutilaisuuksia, joissa kannustamme osallistujia jakamaan tekstejään ryhmän kanssa, antamaan ja vastaanottamaan palautetta.

Nexon tavoitteena on luoda tilaa kollektiiviselle kirjoittamisen muodolle. Ryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita luovasta kirjoittamisesta ja houkuttelee ihmisiä eri taustoista. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta jaetusta luovasta työstä liittyäksesi ryhmään.

Ryhmän ensimmäisten viikkojen aikana tutkimme omaa luovuuttamme ja annamme ideoiden virrata. Istuntojen loppupuolella kannustamme osallistujia poistumaan mukavuusalueeltansa ja jakamaan kirjoittamaansa. Kokoamme syksyn aikana luodut tekstit julkaisuksi, joka julkaistaan Nexon sosiaalisessa mediassa ja muilla alustoilla.

Syksyllä (7.9.–26.10.2021) ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17–19 Caisan kulttuurikeskuksessa (Kaikukatu 4b, Helsinki). Kokoukset järjestetään aina turvallisuus huomioon ottaen, voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Koronatilanteen vuoksi ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä. Tarvittaessa kokoukset järjestetään etänä.

Sulje