Valokuva Tavastia-klubi (c) Pietari Purovaara

Nikki Hill

Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki
Tavastia-klubi

Uudenajan Rock and Rollin kuningattareksi ja soul-sensaatioksi nimetty amerikkalainen Nikki Hill saapuu kiertueellaan Suomeen heinäkuussa.

Uudenajan Rock and Rollin kuningattareksi ja soul-sensaatioksi nimetty amerikkalainen Nikki Hill saapuu kiertueellaan Suomeen heinäkuussa. 


Sanotaan, että jos Tina Turnerilla ja Little Richardilla olisi tytär, jonka kasvattamiseen olisivat antaneet panoksensa myös James Brown ja Chuck Berry, tuloksena olisi Nikki Hill. Pohjois-Carolinan gospelkuorojen kasvattama Nikki onkin energinen esiintyjä, joka ottaa lavat haltuunsa lupaa kyselemättä.

Hill nousi laajempaan tietoisuuteen muutettuaan puolisonsa kitaristi Matt Hillin kanssa St. Louisiin. Live-esiintymiset niittivät mainetta aina Chicagoa myöten energisyytensä, omaperäisen soundinsa eikä vähiten Hillin lavakarisman ansiosta. Ensilevytyksensä "Here’s Nikki Hill" hän teki vuonna 2013 ja kiersi sen jälkeen yli 20 festivaaleilla ja lähes 200 tapahtumassa eri puolilla Yhdysvaltoja ja Eurooppaa.

Toisen albuminsa "Heavy Hearts Hard Fists" jälkeen Nikki on kiertänyt myös Australian, Intian ja Marokon lavoja. Meriittilistassa ovat myös esiintymiset Montreux'n ja Montereyn jazz-festivaaleilla sekä Byron Bayn blues-festivaaleilla. Suomessa hän on esiintynyt aikaisemmin vuoden 2016 Puistobluesissa. Uusimmalla levyllään "Feline Roots" (2018) Hill tekee kunniaa juurimusiikin ja rock'n’rollin pioneereille. Kappaleiden tunnelmat liikkuvat latautuneesta bluesista punk souliin ja herätyskokousgospelista rockabillyyn.

 

Tavastia-klubi

11.7.2023 ovet klo 19, showtime klo 20.30

Liput 25/28€, K-18, kesto avoin