Nina Mya – My Gospel Heart – MalmiJazz

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

My Gospel Heart -projekti tuo Nina Myan rakkauden gospeliin ja gospelvaikutteiseen musiikkiin kuulijoille intiimillä tavalla.

My Gospel Heart -projekti tuo Nina Myan rakkauden gospeliin ja gospelvaikutteiseen musiikkiin kuulijoille intiimillä tavalla.

Nina Mya (s. 1989) on palkittu suomalainen jazzlaulaja ja säveltäjä, joka on julkaissut neljä sooloalbumia oman yhtyeensä kanssa. Jazzin ohella Mya on esittänyt myös soul- ja gospelmusiikkia laajasti eri yhteyksissä. Hänen uusin, kesällä 2021 julkaistu levynsä Just Another Lonely Soul olikin selkeästi 1960- ja 70-lukujen soulia ja soul jazzia kunnioittava konseptilevy, jossa Myan tumma, vivahteikas ja tulkinnallisesti vahva äänensä pääsee oikeuksiinsa.

My Gospel Heart -kokoonpanossa on Myan ohella hänen yhtyeessään Closure-albumista (2016) asti vaikuttaneet pianisti Henri Mäntylä ja saksofonisti Pope Puolitaival. Pienkokoonpano esittää koskettavalla, taidokkaalla ja riisutulla tavalla gospel-kattauksen, joka sisältää afroamerikkalaisten spirituaalien ja omien kappaleiden ohella lainakappaleita muun muassa Ray Charlesilta, Bill Withersiltä ja Etta Jamesilta – jazzkulmaa ja improvisaatiota unohtamatta.

= = = = = = =

MalmiJazz -konserttisarjan tavoitteena on tarjota yleisölle timanttisia artisteja, viihdettä ja suuria tunteita. Esiintyjinä nähdään tunnettuja tähtiä kuten soul-kuningatar Emma Salokoski ja upeaääninen Nina Mya. Kaiken ytimessä on musiikki, joka liikuttaa ja maalaa tunneskaalan kaikilla väreillä.

MalmiJazz syksy 2022
La 24.9.2022 MalmiJazz: Elena Mindru Finnection - HOPE
To 13.10.2022 MalmiJazz: I Think You're Awesome (DEN)
To 17.11.2022 MalmiJazz: Nina Mya: My Gospel Heart
To 8.12.2022 MalmiJazz: Ilmiliekki Quartet & Emma Salokoski