Valokuva Vantaan Viihdeorkesteri

Nino Rota & Ennio Morricone Movie Themes Concert

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

Vantaan Viihdeorkesterin konsertissa kuullaan italialaismestareiden Ennio Morriconen ja Nino Rotan ikimuistoisia sävellyksiä klassikkoelokuvista

Vantaan Viihdeorkesterin konsertissa kuullaan italialaismestareiden Ennio Morriconen ja Nino Rotan ikimuistoisia sävellyksiä klassikkoelokuvista Huuliharppukostaja, La Strada, Kummisetä, Suuri Gangsterisota, Amarcord sekä kymmenen muun klassikkoelokuvan musiikkia. 

Nino Rota (1911–1979) sävelsi musiikin yli sataan elokuvaan. Hän tuli tunnetuksi erityisesti Federico Fellinin luottosäveltäjänä, ja Amerikassa hänen läpimurtonsa oli Francis Ford Coppolan Kummisetä-elokuviin tekemänsä katkeransuloinen tunnusmelodia.

Ennio Morricone (1928–2020) oli yksi elokuvamusiikin merkittävimmistä säveltäjistä. Musiikin yli 500 elokuvaan säveltänyt ja lukuisia kertoja palkittu Morricone muistetaan erityisesti Sergio Leonen 1960-luvulla ohjaamien spagettiwesterneiden ääniraidoista, mutta hänen repertuaarinsa on huomattavasti laajempi ja monipuolisempi. Oscar-palkinnon hän voitti vuonna 2016 musiikistaan Quentin Tarantinon elokuvaan The Hateful Eight.

Vantaan Viihdeorkesteri, konsertin johtaa Erkki Lasonpalo

Musiikkitalo

2.4.2022 klo 19

Liput alk. 15,50€ Ticketmasterista, kesto 2 h

Sulje